Recent Comments

Bozkır'a ikinci Toki Yapılacakmı.

İlçemizin tek emlakçısı olan, Mete Emlak’ın sahibi Necati Mete, Bozkır’a TOKİ evlerinin ikinci etabının yapılıp, yapılmayacağını ve nereye yapılacağı ile ilgili gazetemize yazılı bir demeç verdi.

İlçemizde son günlerde TOKİ’nin ikinci etabının yapılacağı ile ilgili sözlerin dolaşması ve halk arasında şu bölgeye yapılacakmış, bu bölgeye yapılacakmış gibi söylentiler üzerine Mete Emlak’ın sahibi Necati Mete’de, gazetemize getirdiği yazılı demecinde Bozkır Belediyesinin yetkililerine konuyla ilgili şöyle sesleniyor:
“Bir-kaç aydır kamuoyunda; “Bozkır’a ikinci TOKİ evleri yapılacak” gibi bir söylentiler var. Ama bizim duyumlarımıza göre, TOKİ’nin yine imarsız bölge olan ve yeni yapılan hastanenin ilerisindeki Akçapınar köyüne doğru bir bölgede kurulacak deniliyor.
TOKİ niye imarsız ve şehre uzak bölgeye düşünülüyor. Şehir içerisindeki hala boş durumda olan imarlı bölgelere düşünülmüyor. Örneğin Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okulu veya Halı Saha ile Soğuk Hava Deposu civarı gibi yerler düşünülmüyor. Ya da Bozkır Belediyemizle TOKİ anlaşarak KENTSEL dönüşüme benzer bir proje uygulanarak, Sağlık Ocağından Çarşamba Çayına kadar veya Yukarı Mahalle Orta Camii civarına düşünülebilinir” diyen Necati Mete yazılı demecine, imarla ilgili Bozkır’da 18. Maddenin de hemen uygulanması gerektiğini de belirtmiştir.
Demecine şu önemli sözlerle devam eden Mete Emlak’ın sahibi Necati Mete: “Belediye Başkanımız ve İmar işlerinden sorumlu arkadaşların vatandaş-larımıza, 3194 sayılı İmar Yasasının 18. Maddesini anlatarak bilgi vermeleri ve 18. Maddeyi hemen uygulayarak imardaki yolların da açılması sağlanmalıdır. Bu uygulama ile hem vatandaşımızın, hem de esnafımızın rahat bir nefes alması sağlanacaktır. Çünkü vatandaşımız imardaki bazı yolların açık olmadığından dolayı mevcut arsalarını kullanamıyor, inşaat yapamıyor ve satamıyor. Hal böyle iken ilçedeki bazı arsaların fiyatlarına çok yüksek paralar isteniyor.
Ayrıca ilçemizin en büyük sorunlarının başında gelen bir sorununda mevcut yolların dar oluşu ve otopark sorunudur. TOKİ, 18. Madde vb. imar uygulamaları mevcut imar planı içeri-sinde uygulanırsa bu gibi sorunlarda bu sayede çözülmüş olacaktır. İlçemiz Bozkır’ın gelece-ği adına yetkili idareci-lerden bu konularda daha duyarlı ve sorumlu olmaya davet ediyorum. Çünkü Bozkır hepimizindir” diyen Necati Mete gazetemize getirdiği yazılı ve imzalı demecine son vermiştir.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.