Recent Comments

Mavi Tünel'e 200 gün kaldı

Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, ''Mavi Tünel'' çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, ''Mavi Tünel'in tamamlanmasına 4 bin 134 metre kaldı." dedi bir de gün hesabı yaptı.

Konya'nın Çumra ilçesine gelen Eroğlu, Çumra Spor Salonu'nda düzenlenen Damlapınar Barajı ile Çumra Konya Ovası Sulama Projesi 6'nın ikinci kısım temel atma törenine katıldı.
Temel atma töreni, Çatalhöyük Çumra Belediyespor Tekvando takımının gösterisiyle başladı.
Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin gece gündüz çalıştığını söyledi. Artık başı dik bir Türkiye olduğunu ifade eden Eroğlu, Türkiye'nin dünyadaki itibarının arttığını belirtti.
Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacaklarını dile getiren Eroğlu, ''Bu mutlu ve kutlu hedefi hep beraber yaşayacağız, yakalayacağız'' dedi.
2010 yılında tüm dünyadaki büyüme hızlarının ilan edildiğini anımsatan Eroğlu, Türkiye'nin yüzde 8.9 büyüme oranıyla Avrupa'da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yerini aldığını söyledi.
Türkiye'de artık, yaptıkları duble yol çalışmaları sayesinde ''enflasyon canavarı'' diye bir şey kalmadığını dile getiren Eroğlu, IMF'ye olan borcun da bu dönemde 5 milyar dolara düşürüldüğünü, bunu da ödeyecek güçleri olduğunu bildirdi.
21. asrın dünyada Türk asrı olacağına inandığını ifade eden Eroğlu, ''Hep beraber buna çalışacağız, bu büyük ideale doğru yürüyeceğiz'' diye konuştu.
''Bakanlık olarak şu ana kadar 920 tesisi tamamladık, hizmete sunduk. Bu tesislerin 194'ü baraj ve gölet'' diyen Eroğlu, 10 milyon dekarlık alanı sulamaya açtıklarını, Kars'tan Edirne'ye, İzmir'e, Şırnak'tan Edirne'ye kadar her yerde içme suyu tesislerini tamamladıklarını belirtti. Eroğlu, ''2050 yılına kadar planlayarak yapıyoruz. İstanbul'un dahi 2060 yılına kadar suyu hazır, İzmir'in suyu var, Konya'nın suyu var'' dedi.
Gerek hava kirliliğinin önlenmesi, gerek katı atıkların bertaraf edilmesi, ağaçlandırma gibi birçok alanda çalışmalar yaptıklarını anlatan Eroğlu, Belçika'nın yüzölçümüne yakın bir alanı ağaçlandıracaklarını söyledi.
-MAVİ TÜNEL PROJESİ-
''Mavi Tünel'' inşaatında çalışmaların devam ettiğini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:
''Günde 30 metre ilerliyor, köstebek denilen makineyle. Toprağı raylı sistemle dışarı gönderiliyor. Açılan kısımlar kaplanarak devam ediliyor. Şu anda 12 bin 900 metrededir Mavi Tünel. Az bir şey kaldı. Mavi Tünel'in tamamlanmasına 4 bin 134 metre kaldı. Günde 20 metre ilerlese 200 gün sonra hizmete açılacak. Bu proje 1902'lerde düşünülmüş. Bu proje Osmanlı Devleti zamanında yapılması planlanan, 100 yıldan fazladır beklenen bir proje. İnşallah bu sene artık bu bekleyiş, bu hasret sona erecek, bunun müjdesini veriyorum. Mavi Tünel'den gelen suyla belki elektrik üretimi de yapılabilir. İçme suyu olarak da kullanımını hedefliyoruz.''
Bugün temelini atacakları tesislerin 50 milyon liralık yatırım olduğunu anlatan Eroğlu, ''Bunlardan birincisi Damlapınar Barajı, ikincisi Konya Ovası Sulaması 6'nın ikinci kısmının ihalesi'' dedi.
Eroğlu, Konya ve bölgesine bundan sonra da yatırımların devam edeceğini bildirdi.
-''VAHŞİ SULAMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK''-
Yeraltı suyu ile sulamaların vahşi yapıldığını ifade eden Eroğlu, ''Yeraltı sularında beslenmenin az olmasından dolayı su seviyesinin zaman içinde azaldığını'' söyledi.
Vahşi sulamanın önüne geçmek için Özel İdare ile çalışmalar içinde olduklarını belirten Eroğlu, yeraltı suyu sulama şebekelerinin modern hale getirilmesi için Özel İdare ile protokol yaptıklarını anlattı.
Eroğlu daha sonra, protokol üyeleriyle butona basarak, iki tesisin temelini attı.
Törene, Konya Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Muharrem Candan, Hasan Angı, Ali Öztürk, Harun Tüfekçi, Orhan Erdem, milletvekili adayları, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bakan Eroğlu, partisinin Çumra İlçe Seçim Bürosu'nun açılışına da katıldı. Seçim bürosunun açılışını yapan Eroğlu, Çumra Şeker Fabrikası'na gitti. Fabrikayı gezen Eroğlu, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk'tan bilgi aldı.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.