Recent Comments

Sınavlara Doğru Anne Babalar

Çocuklar; okulda ve sınavlarda daha başarılı olmak için planlı olmak zorundadır. Planlı ders çalışmak demek; neyi, nerede, ne zaman, nasıl ve ne şekilde yapacağını bilmek demektir.
Çocukların çalışacağı dersin, oynayacağı oyunun ve seyredeceği televizyonun zamanı bellidir. İyi bir ders çalışma planında çocuğun hem etkili ders çalışmaya hem de kendine ayıracak zamanı vardır.
*Bu konuda aileye düşen görev; çocuğun ders çalışabileceği uygun bir ortamı hazırlamak ve plana uyup uymadığını kontrol etmektir.
Aileler, çocuklarının girecekleri sınavlarda sınavlara uygun kitaplar almalıdırlar. Bunların içinde geçmiş yıllarda çıkmış sorulara ait kitap da olmalıdır.
*Çocukların bu kitaplara çalışmaları teşvik edilmelidir.
Çocukların sınavlarda başarılı olmasının bir diğer yolu da okul derslerine iyi çalışmalarıdır. Çünkü sınavlarda çocuğun okuduğu sınıfın müfredat programından soru sorulmaktadır. Yine çocukların okuldaki ders notlarını yüksek tutmaları sağlanmalıdır. Sınav sonuçlarının hesaplanmasında notların önemi çok büyüktür.
* Ailelerin çocukların okul derslerine çalışmaları ile notların yüksek tutulması konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri gerekir.
Çocuklar sınavlarda başarılı olmak için bol kitap okumalıdır. Yeni sınav sisteminde sorular % 60 civarında yorumlamaya dayalıdır. Sınavlarda yorumlama yeteneği gelişmiş çocukların daha başarılı olduğu bir gerçektir.
* Ailelerin çocukların seviyelerine ve isteklerine göre kitap almaları ve bu kitapların da okunmaları için onları teşvik etmeleri gerekir.
Çocukların sınavlarda başarılı olmaları için beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir.
* Ailelerin, çocuklarını okula kahvaltı yaparak göndermelerine ve onların düzenli beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir.
Anne babalar, çocukların ruhsal gelişimlerine ve psikolojilerine de dikkat etmelidir. Çünkü ruhsal gelişimlerini sağlıklı tamamlayamamış çocuktan başarı beklemek gerçekten de zor. Sınava hazırlanan bu çocukların psikolojilerinin iyi tutulması gerekir.
Depresyona girmiş bir çocuktan nasıl bir başarı beklenemeyecekse, üzerinde sürekli ders çalışma ve sınav konusunda psikolojik baskı olan çocuktan da başarı beklenemez.
Aileler çocukların sınavlara hazırlanmasında; planlı çalışmalarını, okul derslerini ihmal etmemelerini, notlarını yüksek tutmalarını, seviyelerine uygun bol bol kitap okumalarını sağlamalıdır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.