Recent Comments

25 Yıllık Hayaldi Bana Nasip oldu.

Gazetemizi ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Uyar; Bozkırımızın 25 Yıllık hayali olan alt yapı kanalizasyon çalışmalarının yapımı benim zamanıma denk geldi ve bana nasip oldu. Bu yüzden de ilçenin cadde ve sokakları tamamen bozuldu. Ne yapalım her nimetin bir külfeti de olacaktır dedi.

İlçemiz Belediye Başkanı Mustafa Uyar geçtiğimiz hafta içerisinde gazetemiz Bozkır Postasını ziyaret etti. Başkan Uyar ilçedeki kanalizasyon çalışmalarıyla ilgili gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz’a açıklamalarda bulundu.
Çarşamba Çayının kirlilikten kurtarılması için, 25 Yıldır mücadelesi devam eden ancak bir türlü hayata geçmeyen proje, nihayet Ak Parti hükümeti tarafından geçtiğimiz yıl İller Bankası tarafından ihalesi yapılmıştı. İhaleyi alan firma (Esen İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.) tarafından da bu yılın başlarından itibaren Sorkun, Çağlayan, Dere ve Bozkır’ı kapsayan kanalizasyon çalışmalarına başlandı. 


Gazetemizi ziyaret eden Başkan Uyar, İlçemizde yapımına devam edilen kanalizasyon çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bildiğiniz gibi ilçemizde hummalı bir şekilde kanalizasyon çalışmalarına devam ediliyor. İlçemiz Çarşamba Çayının kirlilikten kurtarılması için, 20-25 yıldır mücadelesi devam ediyordu. Nihayet mevcut Ak Parti hükümetimiz tarafından da geçtiğimiz yıl ihalesi yapıldı. Bizlerde Belediye Başkanı olarak kanalizasyonun geçeceği yerlerin teslimini yaptık. Böylece Bozkırımızın 25 Yıllık hayali olan alt yapı kanalizasyon çalışmaları yapımı benim zamanıma denk geldi ve bana nasip oldu. İlçemizde yapımı devam eden bu kanalizasyon çalışmalarının bu aşamaya gelmesinde başta Ak Parti hükümetimize ve emeği geçen herkese de ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
İlçemizde yapılan kanalizasyon çalışmaları nedeniyle kanalizasyon hatlarının geçtiği yerlerin bozulması ile ilgili belediye başkanı Mustafa Uyar şu açıklamalarda da bulundu: “Kanalizasyon çalışmaları nedeniyle gerçekten ilçemizin her tarafı delik, deşik ve toz-duman oldu. Ama ne yapalım, bir sevdik gitmeyince, bir sevdik de gelmezmiş. Bozkır’ın çok eski ve hiç kanalizasyonu olmayan yerlerin kanalizasyonunu yaptırıyoruz. Örneğin Bozkır Meslek Yüksekokulu, Anadolu Lisesi ve Yeni yapılan Hastane Binasının kanalizasyon hatlarını da bu çalışmaların içerisine aldık. Meslek Yüksekokulu ve Anadolu Lisesinin Kanalizasyonu fosseptik çukuruna akıyordu. Ta o bölgelerde bile kanalizasyon çalışmalarımız var. İstesem ben bu kanalizasyon çalışmalarına katılmazdım. Sadece Sorkun güzergâhından gelen hatta eski bağlantılarımızı yapar geçerdik. Ama alt yapımız gerçekten ölüdür. Bunu hepimiz biliyoruz. ‘İlçenin yolları bozulacak’ diyerek, bu tür çalışmalara ben elimi taşın altına koymayacağım, o koymayacak kim koyacak? Bu tür çalışmaların kendime zarar vereceğini biliyorum. Ama ilerde, ilçe halkımızın bana Allah razı olsun diyeceğini de iyi biliyorum. Ne yapalım her nimetin bir külfeti de olacaktır” şeklinde konuşan Başkan Uyar, Sorkun, Dere, Çağlayan ve Bozkır kanalizasyonunu içine alan bu kanalizasyon çalışmalarının arıtılması içinde çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini söyledi. Başkan Uyar: “Arıtma tesisinin yapılacağı bölgede 20 bin metrekare istimlak çalışmalarımız tamamlanmıştır. Geri kalan 20 bin metrekare daha yapılacak olan istimlak çalışmalarımız bir ay içerisinde tamamlanacaktır. Bu istimlak çalışmalarımız tamamlanır, tamamlanmaz İller Bankasına yer teslimini hemen yapacağız. İller Bankası tarafından da arıtma tesisinin ihalesine çıkılacaktır. Arıtmayla ilgili bu çalışmalarımızı da gazeteniz Bozkır Postası aracılığıyla ilçe halkımla paylaşmış olayım” dedi.
Daha sonra Başkan Uyar konuşmalarını tamamlarken: “İlçe halkımızın bazıları: “Kanalizasyonu döşenen yerlerin bir taraftan da, üst yapısı yapılsa” gibi sözler sarf etmektedirler. Bu kanalizasyon çalışmaları tamamen bitirildikten sonra, değişmesi gereken su hatlarını da değiştireceğiz. Hem kanalizasyon bağlantılarını, hem de su bağlantılarını tamamlayıp, en son üst yapıya son hızla başlayacağız. Yani yap-boz yapmayacağız. Alt yapıyla işimiz kalmayacak. Bizler ileriye dönük çalışmalar yapıyoruz. Üst yapı çalışmalarına da gerçekten Belediyemiz imkânları ile çok zorlanacağız. Belediyemizin maddi imkânları çok zor durumdadır. Ama bir çaresine ve kaynağına bakacağız. Ben halkımızdan sabır bekliyorum” diyen Başkan Uyar, gazetemizden ayrıldı.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.