Recent Comments

Kuşçalılar Geleneklerini Yaşatıyorlar


İstanbul’da yerleşik Kuşçalılar, her bayram Güngören Köyiçi Mezarlığında buluşup; mezarlıkta medfun bulunan Halil Hoca (Halil Yetişen), Halil hoca’nın Hanımı Fatma Yetişen; Bozkırlıların Abdullah Dayısı Kuşçalıların Kokkun Abdullah’ı Abdullah Tekin ve hanımı Zeynep Tekin; Fahrettin Öğütçü’nün hanımı Fatma Öğütçüoğlu’nun mezarlarında Yasin okuyup; dua ettikten sonra; mezarlığın uygun bir yerinde bayramlaştıktan sonra, evlerine dağılınmaktalar.

Bu sene de Kuşcalılar Ramazan Bayramı namazından çıkan mezarlıktaki buluşma noktasına geldi. Yeni ağır bir açık kalp ameliyatı geçirmiş olan Recep Aydın’ın da katıldığı bayramlaşmaya Kuşcalılar yoğun ilgi gösterdi. Bu sene bir çok Kuşçalı’nın Konya’ya gitmesine rağmen 50 kişinin üzerinde katılım olması sevindirdi. Bu sene Abdullah ve ZeynepTekin’in mezarı başında Yasin suresi’nin ilk iki sayfasını Emin Doğan, 3 ve 4. Sayfasını Hafız Yakup Gül 5. Ve 6. Sayfasını Mehmet Ali Tekin okudu; 3 İhlası da Recep Aydın okudu ve duayı Emin Doğan yaptı.
Duanın ardından buluşma noktasına geçilip bayramlaşma yapıldı ve bir dahaki Kurban Bayramı’nın ilk günü Fatma Öğütçüoğlu’nun mezarında buluşmak üzere vedalaşıldı.
Rabbim tüm geçmişlerimize rahmet etsin ve cennetiyle mükâfatlandırsın. (Amin)
Cümle geçmişlerimizi ruhuna El Fatiha…  [kuscakoyu.net]
kuscalilargelenekleriniyasatiyor-1
kuscalilargelenekleriniyasatiyor-2
kuscalilargelenekleriniyasatiyor-3
kuscalilargelenekleriniyasatiyor-4
kuscalilargelenekleriniyasatiyor-5
kuscalilargelenekleriniyasatiyor-6
kuscalilargelenekleriniyasatiyor-7
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.