Recent Comments

Sonnaz Camiinde Sakal-ı Şerif ziyaret edildi.

İlçemiz Yukarı Mahallede bulunan Sonnaz Camiinde geçtiğimiz Perşembe akşamı teravih namazından sonra, cemaat Sakal-ı Şerif ziyaretinde bulundu.

İlçemiz Sonnaz Camiinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sakal-ı Şerif ziyaretine ilçemiz halkının yoğun katılımı dikkat çekti. Sakal-ı Şerif ziyaretine geçilmeden önce Cami İmamı Hüseyin Doğan tarafından Cemaate seslendi.Cemaate seslenen Cami İmamı Hüseyin Doğan konuşmasında; Medine’de çalışan Yemenli Ahmet Efendinin 14 yaşında kötürüm kızını ne kadar doktora götürdüyse de bir çare bulamadığından bahsetti.
Ahmet Efendi kızını son olarak Riyad’da açılan ihtisas hastanesine götürür ve oradaki bölüm başkanı gayri Müslim Profesör Doktor kız çocuğunu muayene ettikten sonra, baba Ahmet Efendiye: “Senin çocuğuna yapacak hiç bir şey yok. Havadaki ayda bile bir çare olsa oraya git diyeceğim ama çare yok. Allah senin Peygamberini çok seviyor, niçin derdini gidip ona anlatmıyorsun” dedi.


Baba Ahmet Efendi de başımdan vurulmuşa döndüm diyerek doğru Medine’ye gider, mescidi nebeviye eşi ve kızı bayanlar kapısından kendisi de Cibril kapısından içeri girmiştir. Baba Ahmet Efendi Peygamberimizi ziyaret ederek halini arz eder. Tam bu sırada yürüyemeyen kızı koşarak baba baba diye yanına gelir. Bu durumu kızın babası gayri Müslim doktoruna anlatınca doktor da hemen Müslüman olmuş.
Bizde Peygamber S.A.V Efendimizi seviyorsak halimizi ona arz etmeliyiz. İşte onun bir parçası olan Sakal-ı Şerifini ziyaret edeceğiz. Teberrüken onu vesile edinerek rabbimizden isteyelim çaremizi ve ihtiyacımızı dedi.
Daha sonra ilçemiz sonnaz camisinde Cemaatin yoğun katılımıyla Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi ziyaret edilerek eller semaya açılarak salavatı şerifeler ve dualar yapıldı. Cami çıkışında cemaate zemzem ve hurma ikramında bulunuldu.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.