Recent Comments

Hayat Boyu Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi.

İlçemizde Her Altı Ayda bir düzenlenen toplantılarla Halkın eğitim kalitesinin artırılabilmesi için açılması gereken kurslar hakkında kurum ve kuruluşların amirlerinden istekler doğrusunda bilgiler alınıyor ve Geçmiş dönemde yapılan kurslar hakkında bilgiler alınıyor ve bu bilgiler ışığında ilçemiz Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçemize Yeni kurslar açılıyor.

23.08.2011 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantıda Bozkır Halk Eğitim Merkezi Müdürü Memiş Akbulut geçen dönemde ki altı aylık yapılan çalışmalara deyindi. Mesleki Dallar ’da 79 Kurs açıldığını ve1150 adet sertifika verildiğini bunun yanında Okuma kurslarıyla beraber toplamda 2123 adet sertifika verildiğini söyledi.

Geçen Altı aylık dönemde olduğu gibi önümüzdeki altı aylık dönemde de Okuma Yazma kurslarına yoğun Bir şekilde devam edeceğiz diyen Akbulut. İş-Kur ile ortaklaşa yapılan kurslarda kursiyerlere maaş verildiği kursiyerlerin hem beceri kazanırken hem de bir taraftan gelir elde ettiklerini bu yüzden İş-Kur kurslarından açmak istediklerini belirtti.
Kuaförlük Kurslarının açılacağını ve bu kurslarda başarılı olan bir kursiyere Kaymakamlık Destekli iş yeri açılmasını ve bu şekilde kursiyerlerin teşvik edilmesini sağlanması yönünde taleplerini Kaymakamımız Hamdullah Suphi Özgödek’e ileten Akbulut’a Kaymakamımız bu yönde çalışmanın yapılarak bu şekilde teşvikin sağlanması için gerekli yazışmaların yapılması yönünde talimat verdi.

İlçemizde son zamanlarda ki yangınlara dikkat çeken Akbulut, İtfaiyecilik ve Yangın söndürme üzerine kursların açılmasını önerdi.  İlçemizde Bir Kreş olmadığına da dikkat çeken Akbulut Çocuk bakımı ve yaşlı bakımına yönelik kursların açılmasının gereklerini belirtti.

Bozkır Halk Eğitim Müdürünün konuşmasından sonra katılımcı kurum ve kuruluşlara söz hakkı veren Kaymakamımız ileriki dönemde hangi kursların açılmasına yönelik isteklerin olduğunu dinledi.
Bozkır Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Niyazi Yavuzer Tekvando kursu açılabileceğini belirtti , İlçe Müftüsü Abdurrahman Tercan Hacca Gidecekler için Arapça kursu ve Cenaze Yıkama kurslarının açılabileceğini belirtti.

Gerçekleştirilen Toplantıya aşağıdaki Kurum ve Kuruluşların, Amirleri, Müdürleri ve Temsilci olarak gelen personelleri katıldı; Bozkır Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Bozkır Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Melüt Uçar, İlçe Müftüsü Abdurrahman Tercan,  İlçe Özel İdare Müdürlüğü Ali Doğan, İlçe Emniyet Amirliği İlhan İnanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Dinç, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Şenarslan, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Fatma Şimşek, İlçe orman İşletme Şefligi Arif Nuri Bilgiç, İlçe kütüphane Memurluğu Murat Akman, Atatürk İ.Ö.O Müdürü Mustafa Akkuş, Bozkır Lisesi Müdürü Bekir Yıldırım,  Teknik ve End. Meslek Lisesi Müd. Nevzat Gözet, Bozkır İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Doğan, Bozkır Tek. Ve Kız Meslek Lisesi Müd. Selim Dursun, Derviş Mustafa Öztunç İ.Ö.O Müd. Avni Oğuz, Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ekrem Yıldız, Bozkır Esnaf ve Sanaatkarlar odası Başkanı Niyazi Yavuzer,  Türk eğitim Sen İlçe Temsilciliği Fatih Erkan, Eğitim Bir Sen İlçe Temsilciliği Mucahit Kocaman, Eğitim İş İlçe Temsilciliği Muammer Deniz, Eğitim sen Temsilciliği M.Emin Hamarat, Halk Eğitim Merkezi Müd. Memiş Akbulut ve Halk Eğitim Merkezi Müd. Yardımcısı Fatih Özdemirin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.