Recent Comments

AYGIR GEDİĞİNE SAHİP ÇIKALIM!

Hep söylerim, o kadar çok güzelliklerle bezenmiş bir ilçede yaşıyoruz ve bu nedenle bu güzelliklerin  artı bir değer olduğunun farkına maalesef varamıyoruz.Bu nedenle olsa gerek diyorum AYGIR GEDİĞİnde ki betonlaşma.. Bu nedenle olmasını bir o kadar da umut ediyorum.
Geçtiğimiz hafta sonu ailecek Aygır’a gittik. Su gözünün olduğu yer geriden çok kalabalık gözüktüğü için daha geride bir yerde oturmayı kararlaştırdık. İkindinin son demlerine kadar hoş vakit geçirdik. Aygıra kadar gelip de su gözüne gitmemezlik olmazdı.


Benim oğlanı da alıp düştük su gözünün yoluna.. O da nesi… üçüncü büyük gözün hemen altına bir- bir buçuk metre yüksekliğinde 8-10 metre uzunluğunda bir BETON SET….Biz tüm gücümüzle böylesi doğa harikası bir varlığımızı dünyaya tanıtmaya çalışırken devletimizin üç kurumu bu güzelliğe leke kondurmaktan sakınmamış bile.. Setin inşası için ağaçlar kökünden devrilip bir kenara atılmış. Yani DOĞA KATLEDİLMİŞ

Araştırmam neticesinde setin amacının Sorkun Belediyesinin hazırladığı MEVKA’nın desteklediği ve İL ÖZEL İDARENİN denetim ve yapımını üstlendiği Sorkun-Karacahisar Damlama Sulama Projesine su temini için yapıldığını bilgisine ulaştım.



Değiliz ama.. Hadi bizler köylü, cahil, görmemiş olalım. Ya bu projeyi hazırlayan ve onaylayanlar hangi akla hangi vicdana hizmet böyle bir KATLİAMA göz yumabilir? Ne tarz bir gerekçeleri vardır şimdilik bilinmez ama maalesef yapılan ortada…

Birileri hiç düşünmeden bu işi yapabiliyorsa bu maalesef eğitim eksikliğinin bir neticesidir. Eğitimcilerimiz bizlere sadece saymayı ve yazmayı öğretmiş doğaya saygı duymayı öğretmemiş demektir.
Yapılan yapılmıştır artık. Bu seti yıksak yahut yıktırsak daha kötü bir manzara ile karşılaşacağımıza adım gibi eminim. Çünkü iş makinesinin girdiği bir yer artık DOĞA DEĞİLDİR.
Bölge orman vasfında olduğu için duyumlarıma göre ORMAN ARAZİSİ olarak geçiyor. Yani betonun yasak olduğu devletin koruması altında olan arazi.
 Peki, ne gibi bir girişimlerde bulunalım ki bir daha Aygır Gediğinden hiç kimse ne bir çivi götürsün nede bir kürek beton harç döksün? Bu sorunun ile ilgili çözüm önerilerinizi bekliyorum. Aygır Gediği ne sadece Karacahisarın, ne Sorkunun ne de Bozkırındır. Aygır Gediği  doğanın tüm insanlığa bir emanetidir.
Bu arada araştırma yaparken İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Osman Günaydın’ın bir açıklamasında bu katliamı destekleyen MEVKAyı “Mevlana Kalkınma Ajansının Konya ile ilgili stratejik ve akılcı düşündüğünün açık bir kanıtı olduğunu” şeklinde övgü ile anması acı bir gerçektir.
Osman Bey, ya Aygır Gediği’ni hiç görmedi ya da….Yada sını sizlerin takdirine bırakıyorum.

Hüseyin DUMRU
BOZDER BŞK YRD.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.