Recent Comments

Kuşça Köyünün Hanımağası


23-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında, Kuşça Köyünde yapılan Gurbetten Sılaya Şenliğinde, Zübeyde Alagöz; “Ağa sadece erkekler mi olacak? Bayanlar neden olmasın” diyen Alagöz; Kuşça Köyünün bu yılki şenliğinde 25 bin TL’ye ağalığı kimseye kaptırmadı. Böylece Bozkır’da ilk hanımağa unvanını alan tek isim oldu.

İlçemize bağlı Kuşça Köyünde yapılan şenlikte, hanımağalığı kimseye kaptırmayan Zübeyde Alagöz geçtiğimiz hafta içerisinde gazetemizi ziyaret etti. Gazetemizi ziyaret eden Zübeyde Alagöz gelecek yılda da, Bozkır, kasaba ve köylerinde yaşayan çocukları giydirerek sünnet yaptıracağını da söyledi.
Aslen Karaman’lı olan ve Kuşça Köyünden Hüseyin Alagöz’le evli olan Zübeyde Alagöz, kısaca kendini şöyle tanıttı: “Aslen Karamanlıyım. 1976 yılında yurtdışında eşim Hüseyin Alagöz’le tanıştık. O yıllarda ben Almanya’da kalıyordum. Eşim ise Hollanda’da kalıyordu. Ben 1976 yılında Almanya’dan Hollanda’ya gelin gittim ve o yıldan bu yıla kadarda eşim Hüseyin Beyle birlikte Allah’a şükürler olsun mutlu bir hayatımız geçmektedir. Bu yıl Kuşça Köyümüzdeki gurbetten Sılaya Şenliğinde de yapılan açık artırmada, 25 bin TL’ye ağalığı aldım ve çok mutluyum” dedi.
Öte yandan Alagöz, Kuşça Köyünden bir ev aldığını ve Kuşça Köyüne yerleşeceğini, önümüzdeki yerel seçimlerde de Kuşça Köyünden Muhtar adayı olacağını, Muhtar olduğu zamanda Kuşça’nın çehresini değiştireceğini söyledi.


Daha sonra hanımağa sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıl Bozkır, kasaba ve köylerinde yaşayan çocuklarımızı da giydirerek sünnet yaptırtacağım. Çocuklarını sünnet yaptırtacak ailelerimiz, eski belediye binasının altında bulunan Kral Büfe’nin sahibi kantinci Mustafa Doğan Bey’e şimdiden isimlerini yazdırmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.
Zübeyde Alagöz gazetemizden ayrılırken; ‘gelecek yılki Kuşça Köyü Şenliğine şimdiden Bozkır Postası Gazetesi benim özel davetlimdir’ diyerek ayrıldı.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.