Recent Comments

İNSANLIK VAZİFEMİZ

Doğal güzelliklerimizi koruma konusunda yalnız olmadığımızı bilmek mutlu etti. Aygır Gediği ile ilgili yazımızdan dolayı mailler ve telefonlar aldım. Meğer büyük çoğunluk bizimle aynı fikirdeymiş. Doğallığın bozulmasına üzülen Bozkırlıların destek mesajları insanlık adına sevindirici buldum. Tabi ki konuyu başka yönlere çekmeye çalışanlarda olmadı değil. Mesela bizim gibi düşünenlerin damlama sulama projesine karşı olduğunu hatta mescitlere karşı olduğumuzu bile düşünenler oldu. Ama tüm bunların üzerinde durmuyorum, çünkü konu belli, amaç belli, başka yerlere çekmeye çalışanların niyetleri de belli…



Telefonla arayanlar yâda mesaj gönderenlerle bazı yetkili kişilerin sorduğu bir soru vardı. “Ne yapalım? Aygır Gediğini eski haline döndürmek için bir şeyler yapalım ama ne?” Ben bu dostlarıma ve yetkili kişilere “aman ne olur bir şey yapmayın” dedim. Çünkü ne zaman bir şey yapılacak olsa, öncekinden daha kötü bir sonuç doğuyor. Bizim arzumuz oraya bir şey yapılması değil doğal haliyle kalması ve güzelliğinin korunmasıdır. O zaman neden gündeme getirdiniz diyebilirsiniz. Amacımız dikkatleri çekmekti ve kaybolmak üzere olan değerlerimizin bundan sonra daha dikkatli korunmasına özen gösterilmesidir. Kaç tane böyle güzel ve doğal yerimiz kaldı ki, bari elimizdekileri korumasını bilelim. Bundan sonrası için tedbirimizi alalım.




Biz fert olarak ne yapabiliriz demeyin. Birey olarak da yapacağımız çok işler var hem de çok kolay işler. Mesela piknik sonrası çöplerinizi toplamak gibi… Özellikle plastik kapları, pet şişeleri orada doğanın kucağında bırakmamak gibi… Su kenarlarını temiz tutmak gibi… Yaş dalları kesip kırmamak gibi.. Son ses müzik açıp orada yaşayan canlıları rahatsız etmemek gibi… Tüm bunlar birey olarak kolayca yapabileceğimiz işler, ama bu kadarını bile yapamıyoruz. 




Yinede paylaşım siteleri dahil olmak üzere bizlere gelen mesajlarla, insanımızın içindeki doğa sevgisinin ölmediğini anladık. Bir süredir bu konuda oldukça karamsardım, çünkü en tenha yerlerde bile çöpler, artıklar, plastikler yüzünden doğallık bozulmak üzereydi. İnsanlık bu kadarmı öldü diye üzülüp karamsar oluyordum, ama şimdi daha umutluyum. Gelecek nesillere yeşil bir Bozkır bırakabileceğimize inanmaya başladım. Ama biraz daha gayret gerekiyor, biraz daha bilinçlenmemiz gerekiyor. Aygırımızda, Ağaç Tepemizde, Söğüt yaylamızda, Tufan deremizde biz nasıl huzur buluyor, doğayla iç içe olabiliyorsak bizden sonrakilerde bu hazzı yaşayabilmeliler. Ama bunun için bizlerin doğa konusunda, koruma konusunda biraz daha dikkatli ve bilinçli olmamız gerekiyor. Ferdi olarak yukarıda yazdıklarımızı yapabilirsek, bizden sonrakilere de aldığımız mirası aynen teslim edebiliriz. Bu bizim insanlık görevimiz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.