Recent Comments

Mavi Tünel tamam

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Konya Ovası'nın özlemle beklediği Mavi Tünel Projesi'nin 17 Aralık tarihinde tamamlanacağını müjdeledi.



Konya Ovası Projesinin en önemli etaplarından biri olan Mavi Tünel'de 17 kilometrelik tünelin 15 kilometresinin tamamlandığını, geriye 2 kilometre kaldığını belirten DSİ Genel Müdürü, ''Projenin hedef bitim tarihinin 17 Aralık 2011 olduğunu, bu hedefin de büyük ihtimalle tutturulacağını kaydetti.

Söz konusu tünel ile ilk aşamada 180 milyon metreküplük suyun derive edileceğini ifade eden Özkaldı, proje tamamlandığında Avşar Barajı, Bağbaşı Barajı ve Bozkır Barajının yapılmış olacağını ve yılda 414 milyon metreküp suyun Konya Ovasına akacağını bildirdi.

Konya'da aşırı kullanımdan dolayı yeraltı su tablasının aşağı seviyelere düştüğünü kaydeden Özkaldı, gelecek su ile öncelikle bölgedeki yeraltı suyuna da takviye yapılacağını kaydetti. Özkaldı, ''Mavi Tünel Ayrıca Konya'nın da uzun vadede içme suyunu çözecek. Yılda yaklaşık 100 milyon metreküp içme suyu verilecek bu tünelden'' dedi. [Yeni Konya Gazetesi]



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.