Recent Comments

Bozkır Barajında Sona Doğru


KOP- Konya Ovaları Sulama Projesi kapsamında yapımı planlanan Bozkır Barajı İnşaat İhalesi sonuçlandı.

24.03.2011 günü yapılan Baraj Yapım İhalesine ülke çapında toplam 55 firma katıldı. Uzun inceleme ve tetkik sonunda en düşük teklifi veren ve merkezi ADANA ilinde bulunan AK-ELİ İNŞ. TİC. LTD. ŞTİ. İhaleyi kazandı.

Kamu ihale kurumuna yapılan itirazlar Eylül ayı içerisinde sonuçlandı. Son duruma göre ihaleyi en düşük teklifi veren (yaklaşık59.000.000,00-TL ) AK-ELİ İNŞ. TİC. LTD. ŞTİ. aldı. Kısa süre içerisinde DSİ ile ihaleyi alan firma arasında sözleşme 07 Ekim 1011 günü imzalandığını, inşaat faaliyetlerine en kısa sürede başlanılacağını öğrendik.

İhaleyi kazanan AK-ELİ İNŞ. TİC. LTD. ŞTİ.’nin bölgemizde Sarıveliler Gölet inşaatını ve  yurt genelinde de ;

ASLANCIK BARAJI VE HES İNŞAATI
ÇARŞAMBA REGÜLATÖRÜ VE HES İNŞAATI
ÇOBANLI REGÜLATÖRÜ VE HES İNŞAATI
MUSABEYLİ BARAJI İNŞAATI
DERİNCE BARAJI İNŞAATI
ORTA SAKARYA VADİSİ SULAMASI
ANKARA DOĞANÖZÜ BARAJI İNŞAATI
ALAKÖPRÜ BARAJI İNŞAATI

Projelerini yaptığı öğrendik.

Kop projesi kapsamında yapımı planlanan Bozkır Barajının 4 yıl gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanmaktadır. Bozkır Barajı, İlçemize bağlı Söğüt kasabası sınırlarında Göksu Irmağı üzerine yapılacaktır

Bozkır Barajında tutulan sular bir derivasyon kanalı ile yapımı devam eden Bağbaşı Barajı-Mavi Tüneli aracılığı ile İlçemizin içinden geçen Çarşamba ile birleşerek, Apa Barajına ve Hotamış Depolamasına aktarılacak. Buradan da bir kısmı Tarımsal sulamada bir kısmı da Konya ve Karaman illerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacaktır. Bu projeyle Akdenize  boşa akan sularımızın önü kesilerek, yönü değiştirilecek, Konya ovasına akıtılacak ve ülke ekonominse kazandırılacaktır.

Barajın hem ilçemize hem de ihaleyi alan firmaya hayırlı uğurlu olmasını diler, yaratacağı istihdamlar ile de Bozkırlı gençlerimize iş imkânı sunmalarını temenni ederiz.

Sırıstat Haber Merkezi : Yakup ÇETİN

Not:Fotoğraf Ermenek barajı gövde inşaatıdır.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.