Recent Comments

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın yeni yıl mesajı

Doğan, Konya'nın 2012 yılında daha etkili bir mesafe alma konusunda ortak bir iradeye sahip olmasının en büyük güç olduğunu belirtti.



Vali Aydın Nezih Doğan, Konya'nın 2012 yılında daha etkili bir mesafe alma konusunda ortak bir iradeye sahip olmasının en büyük güç olduğunu belirterek, bu birlik ruhunun 2012 yılında da devam edeceğine güveninin tam olduğunu bildirdi.

     Doğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarafsız bir gözlemle 2011 yılına bakıldığında, Konya açısından tarihi kayıt düşülecek özellikte hizmetlerin devreye alındığını veya başlatıldığını belirtti.
     2001 yılında Konya-Ankara Yüksek Hızlı Treninin hizmete sunulduğunu, Mavi tünelin iki ucunun birleştirilmesi işlemlerinin tamamlandığını, KOP İdaresi Başkanlığı kurulduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

     ''Basınçlı sulama konusunda Konya Türkiye'ye model olmuş, DSİ-Özel İdare paydaşlığıyla 127 milyon 400 bin lira imkan sağlanmış, 85 bin hektar alanda basınçlı sulamaya dönüşüm çalışmaları hızla devam etmektedir. Hayvancılık faaliyetlerine uygun bir altlık hazırlamak için, Kamu Taşınmazların Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar Yönetmeliği uygulanarak, 22 milyon metrekare alan yatırımcıya tahsis edilmiş; örnek bir hayvancılık bölgesi kurgulanmıştır. Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi'nin inşasına başlanmıştır. Her biri bir vizyon proje hükmündeki bu hizmetler, Konya'da 2011 yılında her bakımdan önemli gelişmeler yaşandığının açık bir delilidir. Öte yandan ülkemizin büyüme anlamında dünya liderliğini yakaladığı 2011 yılı, Konya için de önemli özel sektör yatırımlarının sağlanmasına imkan verdi. Aslında 2011 yılında, 2012 ve devamında 2023 yılına hazırlık bağlamında yapılan stratejik çalışmalarla ve bütün kesimlerin katılımıyla Konya kendinin gelecek vizyonunu çizmeyi de başardı.''

     Doğan, mesajında birlik ruhunun 2012 yılında da devam edeceğine güveninin tam olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

     ''Konya'nın 2012 yılında daha etkili bir mesafe alma konusunda ortak bir iradeye sahip olması en büyük gücümüzdür. Bu birlik ruhunun 2012 yılında da devam edeceğine güvenimiz tamdır. Sağlanan bu yeni ve ruh ve liderlikle; kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve bütün Konyalılar, Konya sevdasının etrafında azim ve kararlılıkla çalışacaklardır. Amaç ekonomide, sanayide, turizmde, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, sosyal ve kültürel alanlarda, dünyaya örnek bir Konya oluşturmaktır. Bu duygu ve azimle 2012 yılının milletimiz, ilimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için sağlık, mutluluk, barış ve huzur dolu olması temennisiyle, Konyalı hemşerilerimizin, çalışma arkadaşlarımın ve basın mensuplarının yeni yılını kutlar; selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.''
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.