Recent Comments

Bosna Hersek Lisesi Ümit Verdi...


21 Aralık 2012 tarihinde Selçuklu Bosna Hersek Lisesi’ndeydim. Okulun iki yıldır yürüttüğü “Değerler Eğitimi” faaliyetleri kapsamında Aralık Ayı için işlenen konu : “Doğruluk ve Dürüstlük”.
Bosna Hersek Lisesi öğrencileri ve Okul Müdürü Süleyman EŞİT Bey ile Konya Kitap Fuarı’nda tanışmıştım. Kitap fuarına bütün öğrencilerini getiren nadir okullardan birisiydi. Yazmış olduğum “Bayramlık İstemeyen Çocuklar” adlı kitap ile okulda işledikleri “Değerler Eğitimi” programının paralellik arz etmesi üzerine, Okul Müdürü Süleyman EŞİT Hocam bize jest yaptı ve ayın konusu olan “Doğruluk ve Dürüstlük” etkinliğinin konuşmacısı olarak beni okula davet etti. Büyük bir memnuniyet ile gittim. Planladığımız gibi sabah öğrenci semineri, öğleden sonra veli semineri gerçekleşti.

Bosna Hersek Mahallesi’ne uzun zamandır gitmemiş ve Bosna Hersek Lisesi’ni hiç görmemiştim. Okulu beklediğimdende çok daha iyi buldum. Dört yıl öncesi açılmasına rağmen bana yıllardır hizmet veren bir Anadolu Lisesi izlenimi verdi. Son yıllardaki devlet okullarının fiziki güzelliği bu okulda mevcut. Okul; bahçe girişinden, bütün bölümlerine kadar gayet muntazamlı, bakımlı ve pırl pırıl.
Okullarındaki fiziki güzelleştirmeleri çok önemsiyorum. Özellikle ilköğretim okullarındaki. Çünkü ülkemizdeki maddi refah artışının devlet kurumalarına da yansıması gerekir. Hele bir eğitim kurumunun çocuğu cezp edecek güzellikte ve modernlikte olması gerekir. Bir öğrencinin okulu, oturduğu lüks siteden ve daireden aşağıda olmamalı. Kullandığı lavabolar, derslikler temiz ve bakımlı olmalı ki okul daha baştan çekici gözüksün, eleştiri konusu olmasın.

Okul Müdürü Süleyman EŞİT Bey, gayet samimi davrandı. Okulu bizzat kendi gezdirdi. Yürüttükleri eğitim-öğretim faaliyetleri ve üniversite yerleştirme başarından bahsetti. Bosna Hersek Lisesi üniversiteye yerleştirme oranı olarak Türkiye ortalamasını çok üstünde bir orana sahip. İstatistiklerin dilinden ifadelendirecek olursak; Üniversiteye öğrenci Yerleştirmede 2009-2010 eğitim-öğretim yılında %.35, 2010-2011 eğitim öğretim yılında ise %40 oranında yerleştirme yapılmış. Türkiye’deki genel liselerin yerleşme oranının %5 civarında olduğunu belirtirsek, başarının nedenli yüksek olduğunu dile getirmek abartı olmasa gerekir. Emeği geçen herkesi kutluyorum. En önemlisi de üniversiteyi kazanan her öğrencisine okul olarak burs vermesi. Evet, yanlış okumadınız kazanacak her öğrencisine burs vaat ediyor ve kazanan öğrencilerin her ay banka hesaplarına yatırıyor. Müdür Bey hem mahalle sakinlerinin maddi durumlarının sınırlı olması, hem okuyan öğrencilerin teşvik edilmesi hem de okulun sosyal sorumluluk alması bakımında böyle bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Bosna Hersek Lisesi, öncelikli olarak üniversiteye yerleştirme misyonu kadar, öğrencilerin kişilik ve davranış olarak da gelişmelerine katkı sağlamayı hedef almış: Okuyan, sorgulan, eleştiren aktif iyi öğrencileri topluma kazandırmak. Ülkemizin ne kadar da çok bu tür insanlara ihtiyacı var. Öğretim programlarımız kötü değil. Hatta batı standardını aştığımız alanlarımız var. Bilişim sektörünü eğitimde aktif kullanan az sayıda ülkeden birisiyiz. Müfredatlarımızda kötü değil. Ancak eksik bir yanımız var aslında. İyi doktor, iyi mühendis, iyi öğretmen yetiştiriyoruz. Alanlarında başarılılar. Lakin iyi mühendis bazen dürüst olamayabiliyor. Becerikli doktor bazen ihmalkar olabiliyor. Kaliteli öğretmen bazen vicdanlı davranmayabiliyor (Dürüst çalışan bütün meslek insanlarını tenzih ederim). Aslında bizim eğitim misyonumuz nitelikli meslek elemanı yetiştirmek kadar, kaliteli ve aktif iyi insan yetiştirmek de olmalıdır.

Bu bilinç ile çalışan okul yönetimi ve öğretmenleri, öğrencilerin okuması için büyük bir kütüphane kurmuş. Okuma oranını artırmak için her türlü gayrette ve teşvikte bulunuyorlar. Yıl içerisinde kitap ile ilgili pek çok etkinlik yapmışlar. Her ay bir yazarı okula davet edip öğrenci ve velileri ile buluşturuyorlar. Bu konuda gayretli çalışan Edebiyat Öğretmeni Ahmet Hamdi BİLGİN Hocamı tebrik etmek istiyorum.
Okul her alanda kendini geliştirirken, okul yönetimine ve öğretmenlerine en büyük desteği veren Okul-Aile Biriliği Başkanı Hüseyin MUMCU Bey ve yönetimini heyecanlı ve gayretli hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Samimi ve başarılı çalışmalarından dolayı Okul Müdürü Süleyman EŞİT Hocamı da tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.