Recent Comments

Yollar Konusunda Vatandaş Haklı Ama!

İlçemize bağlı Bozkır, Çağlayan, Dere ve Sorkun Kasabalarının yolları perişan bir vaziyette olduğu görülüyor. Bölge vatandaşları sık sık gazetemize gelerek: “Bu Yolları Kim Yapacak” şeklinde sorular sordular. Sorkun ve Çağlayan Belediye Başkanları da vatandaşların sorularına cevap verdiler.

Geçtiğimiz hafta sonu gazetemizi ziyaret eden Sorkun ve Çağlayan Belediye Başkanlarından Abdurrrahman Keşir ile Ziya Kara’ya, vatandaşlar tarafından sorulan soruları kendilerine yönelttiğimizde, başkan Keşir ile Kara, bölgedeki vatandaşların haklı olduklarını ve kendilerinin de vatandaşlara karşı gerçekten çok mahçup olduklarını; kendi Belediyelerinin imkânlarıyla bu yolların yapılamayacağını belirttiler.

Gazetemizin basın bürosunu ziyaret eden, Sorkun Belediye Başkanı Abdurrahman Keşir ile Çağlayan Belediye Başkanı Ziya Kara, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz’a, Bozkır, Çağlayan, Dere ve Sorkun yollarının bozuk ve perişan olmasının sebebini ve kimin yapması gerektiği konusunda şu bilgileri verdiler. 

Yolla ilgili bilgileri veren Başkanlar: “Yukarıda sözü edilen yol, İl Özel İdaresi Yol Ağında bulunmaktadır. Burada 2010 yılında iki defa afet görmüştür. Yolun bazı bölümleri, afet anında stabilize olarak düzeltilmişti. Bu arada bu hat üzerinden hepimizin bildiği gibi Bozkır grup kanalizasyonu hattı geçti. Bu nedenle yollarımız yerli kullanılamaz hale gelmiştir. Bir-kaç defa İL Özel İdaresi’ne durumumuzu resmi ve şifahi olarak aktardık. Ancak bu güne kadar onlarda bir çözüm üretmediler. Şu anda mevsimin kış olması nedeniyle yollarımız pejmürde bir hale gelmiştir. Bu nedenle biz vatandaşlarımıza hak veriyoruz. Tatbikî bu nedenle bölge vatandaşımız bu yolları biz belediye başkanları tarafından yapılmasını istiyorlar. Çünkü onlar kimler tarafından yapılacağı detayını bilmiyorlar. Gazetenize kadar gelerek bizleri şikâyet ediyorlar” diyen belediye başkanları konuşmalarını şu sözlerle tamamladılar.

Başkan Abdurrahman Keşir ile Ziya Kara: “Bölgedeki bu yollarımızı İl Özel İdare yetkililerinin acilen bölgemize gelerek yerinde inceleme yapmalarını istiyoruz. Burada İl Genel Meclisi Üyelerimize de görev düşmektedir. Onların da adı geçen yolları yerinde görerek destek vermelerini istiyoruz. Kış nedeniyle şimdi asfalt çalışmaları zaten olmaz. Ama en azından şimdilik stabilize olarak İl Özel İdaresi tarafından yolların yapılması hususunda il genel meclis üyelerimizin desteklerini bekliyoruz” dediler.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.