Recent Comments

4. Albümü ile Sevenleri ile Buluştu.

İlçemizin yetirmiş olduğu güzide ses sanatçılarından rahmetli “Çatlı Şükrü” lakaplı Şükrü Yüksel’in oğlu Mustafa Yüksel, çok yakın zamanda çıkarmaya hazırlandığı 4. Albümü olan “Ramo Sevgili” isimli albümü ile sevenleri ile buluşuyor.

Toplam  14 şarkıdan oluşan “Ramo Sevgili” isimli albümü hakkında konuşan Mustafa Yüksel, “ Bozkır için elimizde gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Dilimin ve yüreğimin döndüğü kadar Bozkır kültürümüzü yaşatmaya çalışıyorum. Bu albümü yapmamdaki en büyük destekçilerim yine her zamanki gibi Bozkır halkı oldu. Buradan hepsine teşekkürlerimi iletmek istiyorum.  Ama her zaman söylüyorum ve söyleyeme devam edeceğim, kültürümüzü devam ettirecek bizlerden başka hiç genç yetiştiremiyoruz. Bu bizim en büyük eksiklerimizden. Büyüklerimizden aldığımız emaneti gelecek nesillerimize aktarmak istiyoruz ama maalesef yapamıyoruz, nedeni ise kültürümüzü aktarabileceğimiz gençler bulamamamız. Hiç olmasa Bozkır Halk Eğitim müdürlüğü Bozkır Folklor Kursu adı altında bir kurs açarsa bizlerde genç nesillerimize büyüklerimizden aldığımız emanet olan, kültürümüzü aktarmış oluruz. İnşallah Halk Eğitim müdürlüğüne  sizin gazeteniz sayesinde sesimiz ulaşmış olur. Bizler bu dünya da gelip geçiciz ama kültürümüzün kaybolmaması için gençlere kültürümüzü iletmemiz gerekiyor. Bunun için kültürümüze hep beraber sahip çıkacağız. Üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Kültürümüzü yok etmeyeceğiz. Bunu hep beraber yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Mustafa YÜKSEL kimdir?

1970 yılında Bozkır Çağlayan “Çat” kasabasında 15 çocuklu bir ailenin 4. Çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğretimini Çağlayan kasabasında tamamlayan Yüksel, Orta öğretimini Bozkır’da tamamladı. Çocukluk yaşlarında bir süre terzilik mesleği ile uğraşan Yüksel, sanat hayatına babası olan rahmetli “Çatlı Şükrü” lakaplı Şükrü Yüksel’in yanında oyuncu olarak başladı. İlerleyen zamanlarda Ud ve Ses sanatçısı olarak hayatına devam etti. Bunun yanında hala Bozkır merkez de işletmekte olduğu bir eğlence merkezi yer almakta. Bozkır Folklor ekibinde hala görev yapan Mustafa YÜKSEL’in 1993 yılında İstanbul’da Çakır plakçılığa “Bozkır Kafa Türküleri” isimli ilk albümünü çıkardı. 1997 yılında Elenur plakçılığa ise “Konya Muhabbet Geceleri” isimli ikinci albümüne imza attı. Üçüncü albümünü ise 2007 yılında Mehmedim ismi adı altında çıkardı. Son olarak 4. Albümünü ise “Ramo Sevgili”adı altında yakın bir zamanda çıkarmaya hazırlanan Yüksel evli ve iki çocuk sahibi. Hayatına Bozkır’da devam ediyor.

Bizlerde Mustafa YÜKSEL’e  yen i çıkaracağı 4. Albümünde ve sanat hayatında başarılar dileriz. 




Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.