Recent Comments

Bozkır Sağlık Sen;Sesimize ses verilmesini istiyoruz

Sağlık Sen Bozkır Temsilcisi Süleyman Büyükyavuz, gazetemiz Bozkır Postasını ziyaret etti. 

Büyükyavuz ziyaret amacını gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz’a şöyle anlattı: “Bozkır/Sarığoğlan Kasabası 2. No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda meydana gelen soba zehirlenmesi sonucu Att Gülsüm Arslan arkadaşımız ebedi hayata intikal etmişti. Görevi başında can kurtarmak için beklerken hayatını kaybeden görev şehidimiz değerli arkadaşımıza Allah’tan rahmet kederli ailesine ve arkadaşlarına sabır ve metanet diliyorum. Tedavi görerek aramıza katılan arkadaşlarımıza geçmiş olsun der, Allah’tan sağlık camiamıza bu gibi acı olayları yaşatmamasını dilerim. Bu olay sağlık camiası çalışanlarını ve bizleri gerçekten çok üzmüştür” diyerek söze başlayan Bozkır Sağlık Sen ilçe temsilcisi Süleyman Büyükyavuz güncel konular hakkında da gazetemize bazı görüşlerini ve sağlık personellerinin bazı sıkıntılarını dile getirdi.

Sağlık Sen Bozkır ilçe Temsilcisi Süleyman Büyükyavuz’un açıklamaları şöyle: “Yetkili Sendika temsilcisi olarak değinmem gereken birinci husus şudur: Geçtiğimiz haftalarda Bozkır Belediye Başkanımız Mustafa Uyar’ın: “Bozkır’da 112 Allah’a emanet” haberi toplum nezdinde başta 112 personelimizin ve diğer sağlık personellerimizin görevlerini yapmadıkları şeklinde bir algı, bir düşünce oluşturmuştur. Bu kabul edilir şey değildir. Özellikle 112 personelimiz kendilerinde var olan öz güven, bilgi ve beceri ile görevlerini kendilerine verilen imkânlar çerçevesinde hakkıyla yapmaya çalışmaktadırlar. Dolayısıyla 112 Servisimiz önce Allah’a Sonra 112 ekiplerimize emanettir. Sayın başkanımızı kendi görev alanına giren 112 ambulanslarımıza rahatlıkla, hızlı bir şekilde hasta nakli yapmayı sağlayacak yollar yapmaya, sağlık personelimizin huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlayacak sosyal alanlar yapmaya davet ediyoruz. Bozkır’ın şuan içinde bulunduğu kötü yaşam koşulları neticesinde birçok personelimiz burada durmak ve çalışmak istememektedir” şeklinde konuştu.

Bozkır Belediye Başkanına cevap veren Sağlık Sen Bozkır İlçe Temsilcisi Süleyman Büyükyavuz, yazılı demecine şöyle devam etti: “Değinmem gereken ikinci husus 112 personellerimizin ve diğer sağlık personellerimizin sıkıntılarıdır: Sağlık personelimizin sıkıntıları ise şöyledir.

1.Kar, soğuk, yağmur, çamur demeden 7 gün 24 saat halkımızın imdadına koşan 112 İstasyon çalışanlarımıza ve diğer sağlık çalışanlarımıza gereken önem ve değer verilmelidir.

2. Son yıllarda sağlıkta yaşanan değişimler ve atılımlarla ambulans helikopter, ambulans uçak ve paletli ambulansların görev yaptığı ülkemizde acil durumlar da halkımıza sağlık hizmeti vermesi gereken 112 istasyonlarımızın birçoğunun fiziki mekânlarının kötü olması, sağlık hizmeti vermeye elverişli olmaması kabul edilir şey değildir.

3.Kar, soğuk, yağmur, çamur gibi fiziki etmenlere rağmen görevlerini harfiyen ifa etmeye çalışan 112 ekiplerimiz görev dönüşü sıcak bir ortam bulmak yerine sıcak bir ortamı sağlamak için soba yakmak ve soba temizlemek zorunda kalmaktadırlar.

4.112 ekiplerimizin ısınma problemleri bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır. Isınma problemi için 112 birimlerimiz kaloriferli yerlere taşınarak yerleri değiştirilmeli veya kat kalorifer sistemi kurulmalı, bu sistem kuruluncaya kadarda 112 birimlerine karbonmonoksit alarm dedektörü alınarak zehirlenmelere karşı önlem alınmalıdır.

5. Her gün sağduyulu davranmayan bazı insanlarımız ile alkollü ve diğer uyuşturucu madde kullanan hasta ve yakınlarının 112 çalışanlarımızı darp etmesi bıçakla saldırmasıyla, Ambulans kazalarıyla, soba zehirlenmeleriyle karşı karşıya kalarak ruhsal ve fiziksel yönden sağlığı bozulan, yaralanan ve hayatını kaybeden 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarımızın döner sermaye ek ödemeleri riskli birim katsayısından ödenmelidir.

6.112 personelinin yemek ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili yönetmelik çıkmasına ve resmi gazetede yayınlanmasına rağmen, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüklerine Yemek yardımı konulu bir genelge yayınlayarak göndermesine rağmen halen bu sorun çözülebilmiş değildir. Yetkililerimiz bu soruna kayıtsız kalmaktadır. Bozkır 1 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri istasyonumuzda ve Bozkır/Sarıoğlan 2 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda ve diğer istasyonlarda görev yapan 112 personellerimiz yemek ihtiyaçlarını halen kendileri karşılamaktadırlar.

7.Bozkır Sarıoğlan 2. No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda meydana gelen üzücü olay neticesinde bedenen,ruhen ve sosyal yönden travma geçiren, sağlığı bozulan arkadaşlarımızın yerleri istedikleri yerlere tayinleri yapılarak değiştirilmelidir. Aynı yerde görev yapmak bu arkadaşlarımızı kötü yönde etkileyecektir. 

8.Yeni sağlık personeli atamaları il merkezlerine yapılarak il merkezi kadroları doldurulmamalıdır. Bozkır, kasaba ve köylerinde yıllarca görev yapan personelimizin yer değişikliği, daha iyi yerlerde çalışmaları en tabi hakları olup bu personellerimizin il merkezlerine tayinleri il merkezleri yeni atamalarla doldurularak zorlaştırılmamalıdır. Bunun hiçbir haklı tarafı yoktur. 
9.Döner sermayeler ayın 15’inde maaşlarla birlikte yatırılmalıdır. Sağlık çalışanları her ay ne zaman ne kadar ödeneceği belli olmayan ek ödemeler yüzünden sağdan soldan borç dilenir hale gelmiştir. 

Son yıllarda sağlıkta çok büyük değişimler olmuş hasta memnuniyeti %30’lardan %70-80’ lere çıkmıştır. Bu büyük değişimlerin en büyük aktörü sağlık çalışanlarımız ve 112 ekiplerimiz ise memnun edilmemiş hatta mağdur edilmiştir. Sağlık Personelimiz günden güne diğer kamu çalışanlarına nazaran ezilmişler ve kendilerine sahip çıkılmamışlardır. Sağlık çalışanlarımızın bunları hak etmediklerine inanıyoruz. 

Merhum Mehmet Akif Ersoy’ un dediği gibi ; 
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum.
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! 
Anlayışıyla hareket eden Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Bozkır Sağlık Sen olarak sesimize ses verilmesini istiyoruz” diyen Süleyman Büyükyavuz yazılı demecine son vermiştir.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.