Recent Comments

BİMDER’DEN DUYGU SELİ

İlçemizde ilk defa kurulan ve kısa adı BİMDER olan, Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği, Bozkır’da sosyal faaliyetlerine hızlı başladı. 

BİMDER Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği’nin geçtiğimiz hafta Çarşamba günü, Hz. Peygamber (s.a.v) ve veda hutbesi konulu düzenlemiş olduğu programa Bozkır halkının çevre köy ve kasabalarının yoğun katılımı dikkat çekti. 

Belediye Yeni Düğün Salonunda Salonunda gerçekleştirilen program erken saatlerden itibaren dolmaya başladı. Yüzlerce insan içeriye giremedi. BİMDER yönetimi tarafından ilave sandalye ve koltuklar konmasına rağmen gelen halkımıza programı aktarmak için sinevizyon sistemi kuruldu. Buna rağmen, konuşmacı olarak ilçemize gelen Araştırmacı Yazar Nurettin Yıldız hoca efendiyi dinleyip izleyemediler.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunmasından sonra BİMDER Başkanı Mehmet Görür’ün yaptığı selamlama konuşmasının ardından; İmam Hatip Lisesi Okul idaresi ve BİMDER tarafından yapılan veda hutbesi okuma yarışmasında birinci gelen İmam Hatip Lisesi 11/b öğrencisi Ayşe Çelik’in veda hutbesi okumasıyla tüm salona duygu dolu anlar yaşattı. 

Neyzen Mete Aydoğdu önderliğinde İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında kurulan ilahi korosunun ilahi dinletisinden sonra günün konuşmacısı araştırmacı yazar Nurettin Yıldız Hocanın, veda hutbesi konulu konferansı başladı. Veda hutbesini değişik hayat görüşleriyle aktaran Yıldız hoca, salonuna gelen misafirlerin büyük beğenisini kazandı. Bir saatten fazla süren konferans katılımcılara manevi haz vermesine sebep oldu.
Veda hutbesi okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program son buldu.



Bimder Programı Fotoğraflarını seyretmek için tıklayınız.....
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.