Recent Comments

Bozkır’da Kutlu Doğum’a büyük ilgi

Diyanet-Sen Bozkır ilçe Başkanlığı ve Ribat FM kutlu doğum haftası münasebetiyle geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Belediye Yeni Düğün Salonunda program düzenledi. İlçe halkımız salonun dolu olmasından dolayı geri dönerken, çoğu halkımızda programı ayakta izlediği görüldü.


Diyanet-Sen Bozkır ilçe Başkanlığı ve Ribat FM tarafından organize edilen Kutlu doğum programı büyük ilgi gördü. İlçemiz Diyanet-Sen Bozkır ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programa başta Bozkır Sorkun Belediye Başkanı Abdurrahman Keşir, Ak Parti ilçe başkanı Mehmet Demirel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Memiş Akbulut ve sivil toplum örgütleri başkanları olmak üzere daire amirleri ve okul yöneticileri katıldı.

Program ilçemiz merkez camisi müezzini Süleyman Canıtez müthiş sesiyle Kuran’ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. Diyanet-Sen Bozkır ilçe Başkanı Hüseyin Doğan kısa bir selamlama 
konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra Muhammet Aktaş'ın şiir okumasının ardından, Ribat FM programcılarından Gökhan Kırlangıç'ın sahne alarak izleyicilere güzel sesiyle çeşitli ezgiler söyledi. Programa ezgilerin ardından konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Halil Atalay 'Örnek İnsan Hz. Muhammed' konulu konferans vererek izleyicilerden yoğun ilgi gördü. İlahiyatçı Yazar Halil Atalay Peygamberimiz (s.a.s) hayatından örnekler vererek konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

Peygamberimizin (s.a.v.) 'Çocuklarınıza 7 yaşına kadar temel dini bilgileri verin' buyurduğunu ifade eden Atalay, 'Çocukların şuur altına bu bilgilerin yerleşmesinin gerekli olduğunu eğer bu konu ihtimal edilirse, başkaları olumsuz ve lüzumsuz başka şeylerle onu meşgul edebilir. Verilecek temel dini bilgiler ilerideki hayatında onun için pırlanta prensipler olacaktır' şeklinde konuştu.• Hakiki şefkatin çocuğun ebedi hayatını kurtaracak şefkat olduğunu kaydeden Halil Atalay, çocuğun kişiliğinin gelişmesi ve kendine güven duygularının ailede oluştuğunu belirterek, 'Efendimizin (s.a.v.) büyükleri muhatap aldığı gibi çocukları da muhatap aldığını onun için çocukların sorduğu sorulara ve fikirlerine saygılı olmalı ve geçiştirmemeliyiz' diye konuştu.



Programa davet edilen ancak yoğun çalışmalarından dolayı, programa katılamayan Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun kutlama mesajı seyirciler tarafından alkışlarla karşılanırken, özellikle Bozkır’a da bol selamlarını ilettiği öğrenildi.

Öte yandan diğer katılamayan kişilerin kutlama mesajlarının arkasından İç Anadolu bölgesinin en sevilen gruplarından olan Grup Gönül sahne alarak çok sevilen ezgilerini ve ilahilerini söylediler. Gecenin sonuna doğru semazenlerin gösterisi izleyicileri etkiledi.

Kutlu doğum programı ilahilerle son bulurken, geceye katılan katılımcılar mutlu bir şekilde programdan ayrıldı. Bozkır Postası Gazetesi olarak bizlerde programda emeği geçen başta Diyanet-Sen Bozkır ilçe Başkanı Hüseyin Doğan hocamızı kutlar, daha nice güzel programlar düzenlemesini bekleriz.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.