Recent Comments

Çarşambayı, çarşafa dolamayın!

Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Çarşamba Çayı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Uyar: “Çarşamba Çayımızla ilgili sorunun çözüme kavuşması için, taşın altına hepimiz elimizi koymamız lazımdır. Bu sorun Bozkır’ın sorunudur. Değilse her yıl kış aylarından sonra, Çarşamba Çayı ha taştı, ha taşacak diye korku içerisinde yaşamaya devam ederiz. Devlet Su İşlerine de diyorum ki; “Ne olur, Çarşamba Çayımızı Çarşafa dolamayın ve oldubittiye getirmeyiniz.” 


Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, kış aylarının çok çetin geçtiğinden dolayı, Toros dağlarına yağan 3-4 metre karların erimeye başladığını belirtti. Başkan Uyar, Bozkır’ın ortasından geçen ve Devlet Su İşlerine ait olan, Çarşamba Çayı geçen yıl olduğu gibi bu yılda taşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, hatta Bozkır Değirmen Çayırı mevkiinde bulunan bazı evlerin ve bahçelerin sular altında kaldığını söyledi.
İlçemiz Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Gazetemiz Bozkır Postasının Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz’la birlikte, Değirmen Çayırı mevkiinde bulunan bazı evlerin ve bahçelerin sular altında kaldığını yerine giderek incelemelerde bulundular.
Belediye Başkanı Uyar, Devlet Su İşlerine ait ve Bozkır’ın ortasından geçen Çarşamba Çayı her yıl olduğu gibi bu yılda taşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğundan, ilçemiz halkına adeta korkulu rüyalar yaşatıyor dedi.

İlçemizin ortasından geçen tarihi Çarşamba Çayı’nın ıslah çalışmalarının şimdiye kadar çok geç kalınmış bir hizmet olduğunu belirten Başkan Uyar, AK Parti hükümetinin bu konuya el atarak, (15.500.000) yani eski parayla 15,5 trilyon gibi bir paranın ayrıldığı hepimizce bilinmektedir dedi.
Başkan Uyar, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz’a Çarşamba Çayı ile ilgili gelişmeleri şöyle açıkladı: “DSİ’ne ait Sorkun, Dere, Çağlayan ve Bozkır içerisinden geçen Çarşamba Çayının ıslah çalışmaları için geçtiğimiz yıl hükümetimiz tarafından 15.500.000 TL. gibi bir para ayrılmıştır. Çarşamba Çayının Islah çalışmalarının yaklaşık maliyeti ve muhammen bedeli 9.818.123 TL. DSİ geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkmıştır. İhaleye giren firmalar içerisinde, Pehlivanoğlu Limited Şirketi, 4.984.412 TL. ile ihaleyi almıştır. Ancak, Devlet Su İşlerine ait Çarşamba Çayının ıslah çalışmaları yapabilmesi için, Sorkun, Dere, Çağlayan ve Bozkır Belediyelerinin mücavir alanlarında bulunan tarla ve bahçelerin istimlak çalışmaları ve istimlak bedellerini ödemesi ise yine bu belediyelerimizce yapılması istenmektedir. Böyle bir istimlak çalışmalarına ve bedellerini ödemeye, hiçbir belediyemizin gücü ne yeter, nede yapabilir” dedi.
Bozkırla birlikte, Sorkun, Dere ve Çağlayan kasabalarının bahçelerinin de sular altında kaldığını söyleyen ilçemiz Belediye Başkanı Mustafa Uyar, sözlerine devam ederken: “Geçtiğimiz yılın Kasım ayında, dört belediye başkanı olarak Ankara’ya gittik. Konya Milletvekillerinden Mustafa Kabakçı, Orman ve Su İşleri Bakanımızdan randevu aldı ve bizleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüştürdü. Bozkır Çarşamba Çayımızın Islah ve yapılacak istimlak çalışmalarını Bakanımıza söyledik. Çarşamba Çayının etrafında, vatandaşlara ait tarla ve bahçeleri, belediyeler olarak yapamayacağımızı ve gücümüzün yetmeyeceğini kendilerine bildirdik. Bakanımızda, DSİ olarak istimlak çalışmalarının ve ödemelerinin, genelge gereği yapamayacaklarını tarafımıza aktardı. Bakanımız Eroğlu, yine de bu istimlak çalışmalarıyla ilgili bir araştırma ve çalışma yaptıracağını söyledi. Fakat o günden bu güne kadar her hangi bir gelişme olmamıştır” diyen Başkan Uyar sözlerini şöyle tamamladı:






“Bozkır Çarşamba Çayına ayrılan ve ihaleden artakalan ödenekle, DSİ bu istimlak çalışmalarını ve ödemelerini yapabilir. Bunun için tekrar, AK Parti ilçe Başkanıyla birlikte, dört Belediye Başkanı olarak Ankara’ya gitmemiz gerekmektedir diye düşünüyorum. Bu taşın altına hepimiz elimizi koymamız lazımdır. Bu sorun Bozkır’ın sorunudur. Değilse her yıl kış ayından sonra, Çarşamba Çayı ha taştı, ha taşacak diye korku içerisinde yaşamaya devam ederiz” şeklinde konuşan Başkan Uyar, Devlet Su İşlerine de seslenerek: “Ne olur, Çarşamba Çayımızı Çarşafa dolamayın ve oldubittiye getirmeyiniz” dedi.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.