Recent Comments

Bozkır Sevdalısı Ali Rıza ÖZASLAN

Bu tabiri ne çok duyar olduk değilmi.Yerli yersiz herkes bozkır sevdalısı oldu çıktı başımıza.

Gerçek hak edenler geride kaldı. Lakin gönlüm razı gelmedi. Bu sıfatı sırf paralılara, mevki makama gelmiş kişilere verilmesine. Bozkıra çivi çakmayan bozkırı yaşamayan sadece malum sebeplerden hiç de alakaları olmamalarına rağmen bu unvanı alanlara. Bundan yaklaşık 8-9 yıl öncesi tanıştım Kadıköy Bozkır gönüllüsü Ali ağabeyle. O zamanların meşhur sitesi Mustafa NAVRUZ kardeşimin idaresindeki bozkir.net aracılığıyla olmuştu. 

Buluşmaların birinde tanışmıştık. İçindeki gönlündeki bozkır sevgisi yüzünden etrafa saçılıyordu. Sürekli ilk önce meyre sonrası Bozkır için çabalayan uğraşan bir abimiz.  Meyre.com sitesinden takip edin ali rıza ağabeyi  meyre.com da ki derlemeleri toplayarak (sadece meyre ile sınırlı değil) tüm bozkırımızın köy ve kasabalarını da içine alan meyre.com da konusu geçen bilgiler içeren bir kitap yayınlamayı başardı ali rıza ağabey “kırk BÜLÜÇ’lü tavuk “ .

Yaklaşık 450 sayfalık kitaba biraz göz atmayı sonunda başardım :)) Bence meyreli hemşehrilerimiz çok şanslı ellerinde artık yazılı bir eserleri var. Çok değil bundan 25-30 yıl sonrası büyük bir hüzünle okuyacakları bir kaynakları var. Ali Rıza Abimize Allah kolaylıklar versin. 

Bu zamanda kimsenin destekleri olmadan kendi imkanlarıyla bu eseri tüm meyreye,bozkıra bozkır sevgisi taşıyan herkese sunabildi.

Ali Rıza abimize Allah kolaylıklar versin.İçindeki gönlündeki Bozkır uğraşını artırarak devam ettirsin.Herkese bu işin lafla değil yürekle olduğunu gösterdiğin için teşekkürler Ali Rıza ÖZASLAN


Mustafa DÖNMEZ
www.siristat.com
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.