Recent Comments

Bozkırlılar Vakfı Hasta Ziyareti Gerçekleştirdi.


BİR ÇOK HAYIRLI HİZMETLERDE VAKFIMIZA DESTEK OLAN HALİL KATIRCININ HASTA  OLMASI VESİLESİYLE VAKIF YÖNETİMİ TARAFINDAN ZİYARET EDİLEREK GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİ İLETİLDİ.KENDİSİNE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ
  
Hastaları ziyaret etmek, insanların birbirlerine karşı görevlerinden biridir. Yüce Peygamberimiz (s.a.s.) müminlerin; hastaları ziyaret etmelerini teşvik etmiş, Vakıf yöneticileri eski yönetim arkadaşları olan Halil KATIRCI’ yı   evinde ziyaret etmiştir.
 Zira İslâm: Birlik ve dirlik içinde yaşamayı, karşılıklı sevgi ve saygı ile yardımlaşmayı, bedeni ve ilmi çalışmayı, özde, sözde ve işte, en güzele ulaşmayı, iyiye ve doğruya çağırmayı, kendimiz için istediklerimizi, baş¬kaları için de arzulamayı ve toplum iyi ve güzel şeyler yapmak için yarışmayı, daima ön plana çıkarmıştır. Çünkü onun hedefi insanlar için sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayattır. hizmetinde
         
Hz. Peygamber (s.a.s.), hasta ziyaretinin kısa olmasını tavsiye etmiştir. Hastanın yanına varınca; "Allah şifa versin", "sizi iyi gördüm", "iyiye gidiyorsunuz" şeklinde güzel sözler söylenmelidir. Unutulmamalıdır ki, ayeti-i kerîme de buyrulduğu gibi: "Şifayı veren Allah'tır."
Hastaya dua edilmeli, onun da duası istenmelidir. Peygamberimiz (s.a.s.): "Bir hastayı ziyaret ettiğin zaman onun duasını iste. Çünkü onun duası meleklerin duası gibidir"(3) buyurmuştur.
 
        Ziyaretler güzeldir, iyidir, hasta ziyaretleri daha da güzeldir. Çünkü ziyaretler, hastalara moral verir, sevgi ve dostluğu pekiştirir. Allah'ın rızasına vesile olur. İnsana sevap kazandırır. Bu sebeple hastaları unutmayalım, onları garip bırakmayalım. Mutlaka ziyaret edelim. İhtiyaçları varsa yardım edelim. Bu, insani ve İslâmî bir görevdir.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.