Recent Comments

Kalaycı;Adliyelerin Kapatılmasını Sordu


Türkiye genelinde 200’ün üzerinde Adliyenin kapatılması yönünde bir çalışma başlatıldığı haberi birçok ilçe halkını tedirgin etmiş ve tepkilere neden olmuştur. Adliyenin kapanması noterliğin kapanmasını da beraberinde getirmektedir.

Bilindiği üzere; 2004 yılında da 136 adliye kapatılmış olup, bu kapsamda Çeltik, Tuzlukçu, Emirgazi, Akören, Güneysınır, Taşkent, Derebucak, Yalıhüyük, Ahırlı olmak üzere Konya’nın 9 ilçesinde adliye kapanmıştır.  Konya’nın halen merkez dışındaki 28 ilçesinin 17’sinde adliye teşkilatı bulunmaktadır.

İlçelerde iş hacminin azalması nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarının kapatılması, o ilçelerin daha da geri kalmasını ve hızla küçülmesini tetiklemektedir. Bu durumun baş sorumlu da, anılan ilçelerin gelişmeleri için gerekli politikaları uygulamayan AKP Hükümetidir.

1)    200’ün üzerinde adliye kapatılıyor mu? Gerekçesi nedir?

2)    Kapatılacak adliyelerin belirlenmesinde hangi kriterler esas alınmaktadır?

3)    Konya’nın ilçelerinde kapatılması öngörülen adliye var mıdır? Varsa hangi ilçelerdeki adliyeler kapatılacaktır? Neden?

4)    AKP Hükümetinin vatandaşa hizmet anlayışı, ilçelerin gelişmeleri için politikalar uygulamak yerine, ilçelerde kamu birimlerini kapatmak mıdır?

5)    Adliye teşkilatı kapanan ilçelerdeki vatandaşın adliye ve noter hizmetleri için bir başka ilçeye veya il merkezine yaptığı seyahat harcamasını karşılamayı düşünüyor musunuz?

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.