Recent Comments

Konya Dereliler Derneği Şenliği Renkli Geçti

Bozkır ve Çevresi Federasyonu üyesi olan Dereliler Derneği 1. Bahar Şenliği 1500 kişinin katılımıyla Meram Dutlukırı’nda yapıldı.

                Dernek Başkanı Ali CANKURT’un açış konuşmasıyla başlayan program dolu dolu geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından bütün Dereliler ortada buluşarak sırayla birbirileriyle tokalaşıp, “önecek usulü” hasret giderdiler.

Hal-Hal Gurubunun şarkılarıyla coşan konuklar, Dereli mahalli sanatçılar Hasan GÖKDENİZ, Hüseyin CAN, Aykut CAN, Mehmet ESER’in katılımıyla coşkuları zirveye ulaştı. Antalya’dan katılan Öğretmen Ayşe Gülsüm Köse (Bölük) söylediği şarkı ve türkülerle büyük alkış aldı. Emekli öğretmen Sabri SEVİNÇ yaptığı konuşmanın ardından Dere sevgisini dile getiren şiir okudu. Şenliğe Konuk olarak katılan Hadimli şair-ozan Ümmet TÜRK ise Bozkır ve Bozkırlı sevgisini dile getiren şiiriyle şölene renk kattı.

                Dernek başkanı Ali CANKURT’un kurduğu cıngırlık (tahtaravalli) ile çocuklar ve büyükler eğlenceli vakit geçirdiler. Ayrıca Dere kasabasında oynanan oyunlardan cilit, met, zırk, futbol müsabakaları yapıldı. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Şehirde yaşayan çocuklara bu oyunlar öğretildi.

Bozkır türküleriyle coşan konuklara Bozkır Yöresinin etli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. Yine Bozkır yöresinin yağlı Bittiği göz doldurdu.

                Konya’da yaşayan Derelilerin ve Bozkırlıların birbiriyle buluştuğu hasret giderdiği gün boyunca konuklar birbirlerini ağırladılar. İkindi üzeri boş yok çekilişlerinde konuklara hediyeleri dağıtıldı. Dere’nin aşağı ve yukarı mahallesinin ezeli futbol şöleninde taraflar yenişemedi.

                Programa Bozkır ve Çevresi Derneklerinin bütün başkanları katılarak ve eğlenerek şenliğe ayrı bir hava verdiler. Burhan YILMAZ, Abdülkadir SEYREK, Mustafa YAMANER, Serap GÖRÜK, Dere Belediye Başkanı Mustafa Şahin, Sorkun Belediye Başkanı Abdurrahman KEŞİR, Sorkun Dernek Başkanını vekâleten Necati Gevenli katılmışlardır.


Bozkır Ve Çevresi Dernekleri Federasyonu
Basın ve Halkla İlişkiler








Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.