Recent Comments

5.YAYLA ŞENLİĞİ KEKLİCEK

Değerli Konuklarımız
Değerli Sorkunlular,
Geleneksel hale getirdiğimiz, Yayla Şenliklerinin beşincisi olan
Keklicek Yayla Şenliğine hoş geldiniz.


Kasaba halkının kaynaşmasını ve dayanışmasını artırmak için şenlikler bir vesiledir. Hep birlikte yayla havasını solumak için uzak- yakın, dağ-taş demeden yollara düşüp geldiniz. İyi ki geldiniz. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bu şenliğin gerçekleşmesinde maddi manevi desteklerini esirgemeyen; katılımcılara gönülden teşekkür ediyorum.


Derneğimiz, 22 Haziran 2010 tarihinde kurulmuş.17 Temmuz 2010 tarihinde yapılan birinci olağan Genel Kurul’da üç yıllık bir süreyle göreve getirildik.


Derneğimizin amacı, halkımızın sorunlarını gündeme getirip çözüm üretmek. Bizler,Sivil Toplum Kuruluşunda gönüllü çalışanlar olarak yola çıktık. İlkemiz: Beldemizin, insanlarımızın olumsuz yanlarını değil; olumlu yanlarını öne çıkarmaktır. Köyümüzün kuruluşundan bu yana, imece yöntemiyle yollar, okullar, çamaşırlıklar, su sarnıçları, çeşmeler yapılmıştır. Şimdi bunun yerine, gelişmiş toplumlarda olduğu gibi insanlarımızın ortak sorunlarını çözmek için Sivil Toplum Kuruluşu olan (STK’ları) dernekleri kuruyoruz.


Derneğimiz, iki yıllık bir süreçte büyük bir gelişme kaydetmiştir. Derneğimiz, elinde siyah bir çantayla yardım toplayan, yeri yurdu belli olmayan bir dernek görünümünde değildir. Kurumsal olarak, üyelerimizle olan iletişimimiz, hesaplarımız, kayıtlarımız, açık şeffaf, izlenebilir durumdayız. Gelir-gider tablomuzu internette yayımlayan beklide ilk derneğiz. Geliri çok düşük bir dernek olsak da Kurumsal olarak Konya Merkezde örnek teşkil edebilecek durumdayız. Dernek üye sayımız kuruluşumuzda 27 iken bugün 90 a ulaşmıştır. Gelirlerimizi ise aynı oranda artıramadık. Kısa iletiye kayıtlı telefon sayımız 60 iken bu sayı bugün 240 a çıkmıştır. Sorkunlu hemşehrilerimizin, kısa ileti yoluyla: Vefat edenlerini, kan aramalarını, iş ve işçi arayanlarını, ürünlerinin satışını v.b. duyurularını yaparak; insanlarımızın birbirinden haberdar olmalarını sağlıyoruz.


Küçük bir Sorkun Derneği olarak, sesimizi fazla duyuramıyorduk. Sorkun Kasabası Kalkınma ve Dayanışma Derneği büyük bir işbirliğine giderek, Bozkır ve Çevresi Dernekleri Federasyonun Kurucu üyesi olduk. Bozkır, Çağlayan, Dere, Karacaardıç ve Soyucak dernekleri ile kardeş dernekler olduk. Böylece Sorkunumuzun sesini daha iyi duyurur hale getirdik. Yöremize geziler düzenleyerek tanıtım hizmetlerini yapıyoruz. Çarşamba vadisindeki yerleşim yerlerinin öncelikli yararlanması amacıyla Sarıot gölünün baraj yapılmasını; ilgili kurumlar düzeyinde gündeme getirdik.


Dernek olarak kimsesiz insanlarımıza, sahip çıkarak huzur evlerine yerleştiriyoruz. Vefat edince de cenaze işlemlerini yaptırıp, beldemizdeki mezarlıklarına defnediyoruz. Konya Huzurevinde vefat eden belde sakinimiz Fatma Şahin’in cenazesini de vasiyeti üzerine aile mezarlığına defnettik. Sahiplenilmeyen cenazeler, belediyelerce kimsesizler mezarlığına defnedilmektedir.


‘’İnsan değeri bilmeyen toplumlarda, değerli insanlar yetişmez.’’özdeyişinden yola çıkarak, beldemiz İlköğretim okulunun, kitap, deneme testleri, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını, duyarlı insanlarımızın destekleriyle karşılıyoruz. Yardım sever maddi durumu iyi olan hemşehrilerimizin, başarılı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs vermelerini istiyoruz.
Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, beldemizin kalkınması için, insan unsuru çok önemli. Önceki yıllarda evlerde karı-koca ve çocuklar vardı. Daha sonra çocuklar ekmek davasına gurbete göç etmişler. Şimdiler de ise eşlerden ya karı ya da koca kalmış. Hizmet sektöründe çalışmak için beldeyi terketmiş gençlerimizin, beldemize geri dönerek Bozkır İlçe Tarım Müdürlüğü’nün önderliğinde Kırsal Kalkınma Kooperatifini kurmalarını istiyoruz.14 Şubat 2011 tarihinde yaptığımız öncü çiftçi toplantısında önerilen, sanem keçisi ve buna bağlı süt ürünleri, bal, sarımsak, çilek, ceviz üreticiliği yapmaları halinde gelir düzeylerinin daha çok artacağına inanıyoruz.
Dernek Yöneticileri olarak, bu işlerle uğraşırken cebimize giren bir şey yok. Hatta cebimizden çıkan var. O da halkımıza helal olsun. Halkımız, bize güvendikçe, maddi manevi destek verdikçe, gücümüz ve aklımız yettikçe dernek hizmetlerini yapmaya devam edeceğiz. Halkımız, yaptıklarımızı hayırla, takdirle yad ederlerse: Bu manevi haz bize yeter. Tek menfaatimiz de bu olur diye; düşünüyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, şenliğimize gelen herkesi sevgiyle kucaklıyorum. Güzel bir gün geçirmelerini yeni dostluklar kurmalarını diliyorum.
Keklicek Yaylası,01 Temmuz 2012
Hüseyin Çetin
Sorkun Kasabası Kalkınma Dayanışma Derneği Başkanı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.