Recent Comments

Kalaycı; Çalınan Kpss Sorularını Sordu


MİT’e araştırma yapıp rapor sunması için talimat verdiğinizi açıkladığınız 2010 KPSS’deki sızma ve kopya iddiaları, iki yıl geçmesine rağmen hala netliğe kavuşmamıştır.

2012 KPSS sorularının da sızdığı iddiaları, hele ki soruların PKK yandaşı sitelerde dolaşması; akıl, zeka, izan ve vicdan sahibi herkesi kuşkuya ve dehşete düşürmüş, sınava giren gençlerin hayallerini ve umutlarını yıkmıştır.

Hal böyle iken kamuoyunu tatmin edecek açıklama yapılmayıp, hiçbir şey olmamış gibi sınavın cansiperane savunulmasının nedeni anlaşılamamıştır.

Konuya ilişkin ÖSYM Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda; internet sitelerinde yayınlanan soruların, ÖSYM’nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorularda eksiklikler olduğu, öğleden sonraki  sınavın 14.30 itibarıyla başladığı, iddianın internete ilk düşüş saatinin  sınavın büyük bir bölümü tamamlandıktan  sonra 16.00 gibi, diğer iddiaların da saat 17.30'da veya 22.30'da internete düştüğü, bunların sınavdan sonra bir gayretle hazırlanmış nüshalar olduğu, zihinlerinde ne kaldıysa bunun kağıda döküldüğü yönünde ifadeler yer almış ve tertemiz bir sınav olduğu belirtilmiştir.

Bu konuda tarafınızca yapılan açıklama ise “KPSS son derece başarılı, temiz, sorunsuz şekilde gerçekleştirilmiştir.” şeklinde olmuştur.

1)      2010 KPSS’deki sızma ve kopya iddiaları konusunda iki yıldır ne yapılmıştır? MİT araştırmasında hangi sonuca varılmıştır? Failler belirlenmiş midir?

2)      2012 KPSS Genel Kültür Testinin 60 sorusundan 57’sinin bir yayınevince yayınlanmasının, adayların ezberine dayandırılması görüşü ile ilgili olarak;

a)      Soruları hafızasında tutarak yayınevine veren adaylar belli midir? Bu adayların soruları ezberledikleri tespit ve teyit edilmiş midir? Bu adaylar yüksek puan almak mı yoksa soru ezberlemek amacıyla mı sınava girmiştir?
b)     Neden, aynı sınavdaki Genel Yetenek Testinden bir soru bile zihinde tutulmamış iken, tümüyle Genel Kültür Testinden sorular ezberlenmiştir?
c)      İçinde daha uzun metinden oluşan soruların da bulunduğu 57 soru zihinde tutulabilirken, daha kısa metinden oluşan 3 soru niye ezberlenememiştir?
d)     3 sorunun yakın tarihte yaşanan olaylarla ilgili olmasından dolayı ÖSYM soru havuzuna sonradan girdiği esas alındığında, 57 soru önceden sızmış olabilir mi? 3 soru ve diğer sorular hangi süreçte ve nasıl belirlenmiştir?
e)      Soruları yayınlayan yayınevinin ortakları ve yöneticileri kimlerdir? Bu kişilerin ya da yayınevinde çalışanların ÖSYM çalışanları veya görevlileri ile bir yakınlığı ya da bir ilişkisi var mıdır? AKP ile siyasi ilişkisi olan var mıdır?

3)      PKK yandaşlarınca bir sitede soruların yayınlanması ve ''joker'' tabir edilen kişilerin, başkalarının yerine sınava sokulması ile ilgili olarak;

a)      Öğleden sonraki sınavın devam ettiği saatte bir sitede yayınlanan hem sabah hem de öğleden sonraki sınava ilişkin birçok sorunun, kısa sürede zihinde tutularak sayfalarca kağıda döküldüğüne dair bir bulgu elde edilmiş midir? Bilimsel açıdan bu mümkün müdür? Soruları hafızasında tutarak örgüt yandaşlarına veren adaylar belli midir? Bu konuda hangi araştırmalar yapılmış ve hangi sonuçlar elde edilmiştir?
b)     ''Joker'' tabir edilen ve 19 tanesinin tutuklandığı açıklanan kişiler, daha önce ÖSYM tarafından yapılan sınavlara başkası adına girmiş midir? Bu yolla başarılı olmasını sağladıkları, üniversiteye veya memuriyete girmiş ya da başka imkanlar elde etmiş kişiler var mıdır?
c)      Terör örgütü yandaşlarının bu türlü faaliyetlerinde ihmali, kusuru ya da kastı tespit edilen kamu görevlisi var mıdır? Varsa ne işlem yapılmıştır?

4)      2012 KPSS sınavı ile ilgili yaşanan gelişmeler konusunda, “Olur böyle vakalar” anlamına gelen savunma yapmak yerine, sınava giren adayların ve ailelerin şüphelerini giderecek, kafalarında oluşan soruları aydınlatacak, kamuoyunu tatmin edecek kapsamlı bir açıklama yapacak mısınız? 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.