Recent Comments

Eğitim engel tanımıyor

İlçemize bağlı Pınarcık Köyünde yaşayan fiziksel engelli Fatma Ölmez (33) ve Hediye Ölmez (31) kardeşler yıllar sonra engelli olmalarına rağmen okuma-yazma öğreniyorlar.

Engelli olduklarından dolayı okula gidemeyen engelli iki kardeş Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ilçemize geldikleri gün bakan ve yetkililerle karşılaşan iki kardeş bakanla konuşup yetkilileri neşelendirmişlerdir. Bakanın kendisine okula gittin mi şeklinde soru sorduğunu dile getiren Hediye Ölmez “okusaydım avukat olurdum” şeklinde konuştuğunu gazetemiz muhabirine söylemiştir. Daha sonra evlerine ziyarete gelen Bozkır Kaymakam Vekili Remzi Kattaş’ın kendilerine okuma yazma bilip bilmediklerini sorduğunu anlatan Fatma ve Hediye Ölmez Kardeşler, okuma yazma bilmediklerini fakat öğrenmek istediklerini Bozkır Kaymakam Vekili Remzi Kattaş’a dile getirdiklerini anlattılar.


Ahırlı Kaymakamı ve Bozkır Kaymam Vekili Remzi Kattaş İlçe Milli Eğitim Müdürü yetkililerinden okuma-yazma öğretimi kursunun açılmasını istemiştir. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bir öğretmen görevlendirilerek evlerinde okuma-yazma öğretimi kursu açılmıştır.


Haziran ayının ilk haftasında evlerinde okuma-yazma öğrenmeye başlayan fiziksel engelli iki kardeş çok kısa bir sürede o okumayı ve yazmayı öğrenmeye başlamışlar bu durum öğretmenlerini hem şaşırtmış hem de sevindirmiştir. Okuma-yazma öğretimi kursu veren öğretmenleri de Hediye ve Fatma Ölmez Kardeş’lerin çok zeki olduğunu, her söyleneni ve yazılanı çabuk kavradıklarını dile getirerek çok yakında tam manasıyla okumayı ve yazmayı öğreneceklerini belirterek, engelli olmanın okuma ve yazmaya engel olmadığını söylemiştir. Ayrıca engelli olup okula gidemeyen ya da zamanında okula gidip okuma-yazma öğrenemeyen hangi yaşta olursa olsun vatandaşlarımızın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurarak okuma-yazma kursu açılmasını isteyebileceklerini dile getirmiştir.
Evlerinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından okuma-yazma kursu açılan Fatma ve Hediye Ölmez Kardeşler, çok mutlu olduklarını dile getirerek kendilerine bu imkanı sağlayan başta ilçemiz Kaymam Vekili Remzi Kattaş olmak üzere İlçe Milli Eğitim yetkililerine ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ettiklerini söylediler.


Ayrıca her hafta sonu evlerine gelerek kendilerine okuma-yazma öğreten öğretmenlerine sürekli teşekkür etkilerini dile getiren, Fatma ve Hediye Ölmez kardeşlerin babası Süleyman Ölmez’de herkesten “Allah razı olsun” diyerek yetkililere teşekkür etmiştir.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.