Recent Comments

Kavaklı'da Değerlendirilmeyi Bekleyen Termal Kaynak


Bu hafta sonu düzenlemiş olduğumuz gezilerde yolumuz Komşu ilçemiz olan Seydişehir’in Kavak köyüne düştü. Beyşehir’de öğrenim sürem boyunca hep ismini duyduğum ancak gitmek nasip olmayan kaplıcaları görme ve istifade şansımız oldu.

Ramazan Ev, Osman Yılmaz ve Mustafa Göksel ile çıktığımız yolda su kaynaklarına ulaştığımızda adete gökyüzüne çıkmaya çalışan doğal bir termal suyla karşı karşıyaydık. Bu yerin ve kaplıca suyunun şifasını bilen yerli ve yabancı vatandaşlar burdaki imkanlardan doyasıya faydalanıyor.

Bu doğal güzelliği görünce insanın bu doğal güzellikten niye faydanılmıyor atıl bir şekilde organize olmayan bir şekilde sahip bırakılmadığını düşünmeden edemiyor. Bu düşüncelerle doyasıya eğlenirken yöre halkından ve internet siteleri Yalihuyuk.com sitesinden tanıdığımız Fatih Atalay abimiz yöre ve bu termal kaynak hakkında kısa bilgiler verdi ve bu yerin neden atıl bir halde olduğunu anlattı.

Kavaklı köyündeki bu termal su 2000 yılında köy muhtarı Hüsnü Yardımcı tarafından köyün kendi imkanları ile çıkarıldığı ve 42,52 derece olan iki kuyu açıldığı bu kuyulardan yararlanmak için Seydişehirli iş adamlarının oluşturduğu konsersiyumun aldığı ancak M.T.A ve Bürokratik bir takım sıkıntılar sonrası bu yerde işletmenin yapılamadığı ve bizimde şuan gördüğümüz şekilde atıl ve ilkel şekilde vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. İlerki günlerde köy tüzel kişiliğinin girişimleri ile güzel bir tesis yapılcak olduğunu belirten Atalay tesisin hizmete girmesinden sonra daha güzel şartlarda bizleri memnuniyetle ağırlayacağını belirtti.

Sırıstat Haber Merkezi olarak kendisine sıcak samimi ve hoş sohbeti için teşekkür ediyoruz. İnşallah ileriki günlerde işletmenin yapılması sonrası tekrardan ziyarette bulunup bu güzel yeri sizlere ve bölgemize tanıtma fırsatı buluruz.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN

















Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.