Recent Comments

Armutlular İftar Proğramında Buluştu


Her yıl geleneksel olarak derneğimizin düzenlediği iftar programına bu yıl Öğrenci Gençlik Konseyininde katılımıyla bir hayli kalabalık davetlilerle yapıldı. 22 Temmuz Pazar günü Konya Meram Gülçehre Restaurantda yapılan iftarda ayrıca Armutlu'yu anlatan "Bizde Adet Böyleydi" adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

   İftar yemeğinin ardından yapılan programda selamlama konuşmalarını yapan Dernek Başkanı Süleyman Çelik ve Öğrenci Gençlik Konseyi Başkanı Kerim İşler Davetlilerin Ramazanlarını tebrik ederek katılımlarından ötürü herkese teşekkür etti.

  Programda ayrıca bu yıl YGS de başarı gösteren öğrenciler kürsiye davet edildi. Öğrencilerin görüşlerinin alındıktan sonra konuşma yapan Derneğimizin Eğitim Komisyonu Başkanı Fahri Doğan öğrencilerimizin tercihlerinde her türlü desteği verebileceklerini ve dernek olarak yeni kazanan, kazanmış, kazanacak olan tüm öğrencilerimizin yanındayız siz yeterki onlar istesin mesajı verdi.

  Fahri Doğan; köyümüzün 1960-1970 yılları arasında geçen tarihini anlatan ve ALİ İHSAN BÜTÜNER'in yazdığı Bizde Adet Böyleydi adlı kitabının sunumunun ardından yazarımızın yapmış olduğu duyarlı davranışını bildirdi. İlk baskısı yapılan kitaptan elde edilecek gelirin tamamı Armutlu Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine ve Öğrencilere bağışlanacağını bildirdi. 

  Kitabının sunumunun ardından kürsiye davet edilen yazarımız Ali İhsan Bütüner kitap hakkında bilgiler verdi. Kitabın içinde herkes kendini bulucak, ailesini, babasını, dedesini belkide kendini görecek. Herkes köylü olmanın mazisini, zorluğunu, güzelliğini, anlayacak dedi. Kitabı yazmaktaki en önemli amacının 1960-1970 yıllarına ışık tutmak ve o yılları yaşayanlara o yılları tekrar yaşatmak, gençlere ve bilmeyenlerede atalarının, köyünün nasıl bir yaşam iklimden geldiğini öğretmekti dedi.

  Program Armutlu Öğrenci ve Gençlik Konseyinin hazırlamış olduğu imsakiye dağıtımıyla sona erdi.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.