Recent Comments

Bozkır’da eskimeyen eskiler var!

Son beş, altı yıldır Bozkır ile ilgili yapılan tüm sohbetlerin hemen hemen hepsinde Bozkır’ın geçmişiyle bu günü arasında kıyaslamalar yapılır ve geldiğimiz noktada geçmişe göre çok karamsar bir tablo ortaya çıkarılıyor.

İlçemizde yaşayan bazı vatandaşlar, Bozkır’ın çok eski geçmişini bilmediklerini fakat son 20-25 yılını iyi bildiklerinden hep bahseder dururlar. 20-25 yıl öncesiyle bu günün Bozkır’ı kıyaslandığında, çıkan sonuca göre karamsar tablo çizenlere hak vermemek gerçekten elde değil.

Bu konularla ilgili gazetemize konuşan ilçedeki bazı vatandaşlar ise şöyle diyorlar: “Geçmişte nüfusu daha kalabalık, ticari yönden daha canlı, insanları daha cana yakın ve misafirperver bir Bozkır olduğunu hep duyuyoruz. Aradan geçen yıllara rağmen çevremizde değişen, büyüyen, her geçen gün nüfusunu artıran ilçeleri görüp, Bozkır’ın geriye doğru gidişini seyretmek insana tarif edilemez bir acı veriyor.


Fakat işin daha acı yanı bu kıyaslamayı yaparken, ilçede yaşayan bizlerin her gün defalarca şikâyet ettiğimiz duruma gelmemizde suçlu ararken, kendimizi hiç sorgulamamamızdır” diyen vatandaşlar konuşmalarına şu gerçeklerle devam ettiler:

“Bütün dünya büyük bir hızla değişirken, buna ayak uydurmayan toplumların ne kadar geri kaldığı aşikârken, bizim ısrarla yerimizde saymamız, hatta geriye doğru gitmemizin tek sebebi her fırsatta yöneticiler olarak gösterilir. Artık birçok şey geçişe göre eskidi, her şey değişti, kültürler, yaşam tarzları, ticari yaşam ve buna benzer birçok şey, fakat Bozkır’da eskimeyen eskiler var. Mesela ön yargılarımız, gelen misafirlere yaklaşım tarzımız, ticari anlayışımız gibi birçok konuda hala çağın çok gerisindeyiz. Bu olumsuzluklar kene gibi sırtımıza yapışık haldeyken, biz bunları söküp atmak ve bunlardan kurtulmak yerine suçu ilçenin idarecilerine atarak en kolayını seçiyoruz. Maalesef o idarecileri kendimizin seçtiğini unutarak.

Başından sonuna kadar hatalarla doluyuz, fakat ne hikmetse kendimizi sorgulamak hiç aklımıza gelmiyor. Kendi geleceğine ihanet eden bir toplumun asi çocukları gibiyiz. Bütün dünya top yekûn büyük bir değişim yaşarken, bizim sadece seyirci kalmamız düşünülemeyecek kadar büyük bir hata iken biz elleri kolları bağlı bir vaziyette maalesef seyirci kalmaya devam ediyoruz. Bizler başımızı iki elimizin arasına alarak kendimizi ve geldiğimiz noktayı ne zaman sorgulayacağız. Hatayı ne zaman kendimizde arayacağız ve ne zaman düzeleceğiz. Bizler halk olarak düzeldiğimiz vakit bizi yönetenlerin de kendiliğinden düzeleceğine eminiz. Suçlu aramak yerine hepimiz ilçemizin kalkınmasında elimizi taşın altına koymamızın zamanı geldi geçiyor” şeklinde konuşan bazı ilçe halkı sözlerini şöyle tamamladılar: “Ha ille de bir suçlumu arayıp bulmamız gerekiyor. O zaman buyurun hep beraber aynaya bakalım. Tam karşımızda kim varsa işte suçlu o!” dediler.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.