Recent Comments

Başkan Uyar; Artık korku yaşamayacağız!.

Bozkır Çarşamba Çayı ıslah çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Çarşamba Çayı üzerinde bağı-bahçesi bulunan vatandaşlarımızın, Çarşamba Çayının Islah Çalışmalarına duyarlı ve yardımcı olmalarını istedi. Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Bozkır Çarşamba Çayımızla ilgili çalışmalara ve bu seviyeye kadar gelmesinde emeği geçenlerle birlikte, Ak Parti hükümetine teşekkür etti.

İlçemiz Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Çarşamba Çayının ıslah çalışmalarıyla ilgili gecikmeler yaşanmasından dolayı, kış aylarında gazetemize önemli açıklamalarda bulunmuştu.


İlçemiz Belediye Başkan Mustafa Uyar, o tarihte DSİ’ne: “Çarşamba Çayımızı Çarşafa Dolamayın” diyerek Çarşamba Çayımızla ilgili sorunun çözüme kavuşması için, ilçede yaşayan herkesin taşın altına elini koyması gerektiğine vurgu yapmıştı.


Başkan Uyar, “Çarşamba Çayı sorunu Bozkır’ın sorunudur. Değilse her yıl kış aylarında, Çarşamba Çayı ha taştı, ha taşacak diye korku içerisinde yaşamaya devam edeceğimizi ve Devlet Su İşlerine de: “Ne olur, Çarşamba Çayımızı Çarşafa dolamayın ve oldubittiye getirmeyiniz” şeklindeki açıklamaları kamuoyunda yankı bulmuştu.


Konu ile ilgili gazetemizi geçtiğimiz Cuma günü tekrar arayan Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Çarşamba Çayı’nın Islah çalışmalarına ilçemiz Camız Harmanından başlandığının müjdesini verdi.


Başkan Uyar konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. Kış aylarının çok çetin geçtiğinden dolayı, Toros dağlarına yağan 3-4 metre karlar erimeye başladığında, Çarşamba Çayı üzerinde bulunan Sorkun, Dere, Çağlayan ve Bozkır ilçemizle birlikte zaman zaman taşkınlara mal oluyor ve korkulu rüyalar gibi anlar yaşıyorduk dedi.


İlçemizin ortasından geçen tarihi Çarşamba Çayı’nın ıslah çalışmalarının şimdiye kadar çok geç kalınmış bir hizmet olduğunu belirten Başkan Uyar, AK Parti hükümetinin bu konuya el atarak, (15.500.000) yani eski parayla 15,5 trilyon gibi bir paranın ayrıldığını hepimiz biliyoruz.


Ak Parti Konya eski milletvekillerinden hemşerimiz Hüsnü Tuna ve Orhan Erdem’in Bozkır Çarşamba Çayı’nın ıslah çalışmalarında emeklerinin çok olduğunu ve bu paranın da 2011 genel seçimlerinden önce ve onlar zamanında ayrıldığını da biliyorum. Kendilerine buradan gazeteniz aracılığıyla tekrar teşekkür ediyorum dedi.


Başkan Mustafa Uyar: “DSİ’ne ait Sorkun, Dere, Çağlayan ve Bozkır içerisinden geçen Çarşamba Çayının ıslah çalışmaları için 15.500.000 TL. gibi bir paranın ayrıldığını ve Çarşamba Çayının Islah çalışmalarının yaklaşık maliyeti ve muhammen bedelinin 9.818.123 TL idi. Aylar öncesi de DSİ tarafından ihaleye çıkılmıştı. İhaleye giren firmalardan, Pehlivanoğlu Limited Şirketi, 4.984.412 TL. ile ihaleyi almıştı” diyen Belediye Başkanı Mustafa Uyar, açıklamalarını şu önemli sözlerle tamamlarken: “Bu gelişmeler çerçevesinde nihayet ilçemizin Camız Harmanı denen yerden ıslah çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başlanmıştır. Çarşamba Çayı üzerinde bağı-bahçesi bulunan vatandaşlarımızın da bu konuya duyarlı olmalarını, ‘vay bağım gitti. Vah bahçem gitti. Vay ağacım gitti’ diyerek çalışmalara engel olmamalarını, aksine yardımcı olmalarını kendilerinden istiyorum” dedi.


Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Bozkır Çarşamba Çayımızla ilgili çalışmalara ve bu seviyeye kadar gelmesinde emeği geçenlerle birlikte, Ak Parti hükümetine teşekkür etti.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.