Recent Comments

Bozkır Sonnaz Camiinde Sakal-ı Şerif ziyareti

Her yıl Ramazan ayında ziyarete açılan ve halkın büyük ilgisi ve muhabbetini cezbeden Peygamber Efendimizin Mübarek Sakal-ı Şerifi dün gece kılınan teravih namazının ardından İlçemiz Yukarı Mahallede bulunan Sonnaz Camii'nde ziyaret edildi.

İlçemiz Sonnaz Camiinde her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen Sakal-ı Şerif ziyaretine ilçemiz halkının yoğun katılımı dikkat çekti. Sakal-ı Şerif ziyaretine geçilmeden önce Cami İmamı Hüseyin Doğan tarafından Cemaate seslendi. Cemaate seslenen Cami İmamı Hüseyin Doğan konuşmasında; “Ramazanın son on gününe girmiş olduklarını, Kadir gecesinin bu on gün gecenin birinde saklı olduğunu o yüzden artık bu gecelerin her birini Kadir Gecesi gibi ibadet yapmamız gerekir. Şayet Kadir Gecesini yakalarsak bu gecede yapılan ibadetin 83 yıl ibadet yapmış gibi sevap alınacaktır. Diyen Hüseyin Doğan sözlerine şu şekilde sürdürdü Peygamberimiz (s.a.s) Kadir gecesini son 10 günde arayın buyurmuştur” dedi


Ayrıca Cami imamı Doğan İki cihan serveri, Alemlerin Hilkat (yaradılış) sebebi Allah'ın Habibi ve Elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'in sahabeleri O'na o kadar değer verdiler ki traş olduğunda mübarek saç ve sakalının telini dahi yere düşürmediler. Peygamber Efendimiz (as)'a ait olan sakalı şerifler o tarihten bu güne dek kutsal emanetler olarak korundu ve nesilden nesile aktarıldı. Yüz yıllardır da islam alemi sakalı şerif'i ziyaret ederek O'nu saklı tutulduğu kaplardan da olsa yüzüne gözüne sürdü. Sakalı Şerifi vesile kılarak O'na yakınlaşmayı şefaatine nail olmayı ümit etti.


Türk Milleti'nin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e ve O'nun Ehli Beytine duyduğu muhabbet yüzyıllardır eksilmeden süregeldi. Her yıl Ramazan ayında ülkemizde olduğu gibi kentimizde de Mübarek Sakalı Şerifler önceden belirlenen zamanlarda camilerde ve mescitlerde ziyarete açılır ve halkımız O'ndan istifade ile Muhabbete ve Aşka gark olduğu anlar yaşamaya çalışır. Salatu Selamlar ve Tekbirler eşliğinde ziyaretimizi yapacağız” dedi.


Daha sonra ilçemiz Sonnaz camisinde Cemaatin yoğun katılımıyla Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi ziyaret edilerek eller semaya açılarak salavatı şerifeler ve dualar yapıldı. Cami çıkışında cemaate zemzem ve hurma ikramında bulunuldu.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.