Recent Comments

Bozkır’da halk kaynak sularına yöneldi

Sağlık Bakanlığı’nın bazı damacana sularının sağlığa elverişli olmadığını açıklaması üzerine vatandaşlar, Bozkır’ın çeşitli bölgelerinden çıkan doğal kaynak sularına akın ettikleri görüldü.

BOZKIR-Sağlık Bakanlığı’nın bazı damacana sularının sağlığa elverişli olmadığını açıklaması üzerine vatandaşlar, Bozkır’ın çeşitli bölgelerindeki doğal kaynak sularına akın etti.

Damacana sularına güvenip içemediklerini belirten vatandaşlar, kendi doldurdukları damacanalarını arabalara yükleyip evlerine götürmeye başladı. Eş ve dostlarıyla beraber su doldurmaya gelen vatandaşlar, doğal kaynak suyunun daha temiz olduğunu belirterek, “Bu su diğer sulardan daha iyi diyorlar. On günde bir bidonları doldurup eve götürüyoruz. Dışarıdan hiç su almıyoruz” şeklinde konuştular.

Su doldurmaya giden vatandaşlar ise, “Televizyonda hazır sular kirli diye ilan ettiler. Güvenip içemiyoruz. Arabayla gelip buradan götürüyoruz. Fazla durmaması için 5-6 bidon alıyoruz. İsteyen komşularımıza da götürüyoruz. Yaylalarımızın ve bölgemizin çeşitli yerleşim yerlerinde kendi cazibesiyle akan bu sularlarımız öz doğal kaynak sularımızdır. Orman ve dağlardan geliyor. Daha kaliteli olduğu için mecburen buradan alıyoruz. Hangi yerin sularının daha iyi olduğunu araştırarak oradan sularımızı doldurmaya gidiyoruz” diye ifade ettiler. 


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.