Recent Comments

Bozkır'ın 10 Kasım Program Akışı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder ATATÜRK' ün ölümünün 74.yılında yapılacak Anma Törenleri bütün yurtta olduğu gibi 10 Kasım 2012 Cumartesi günü ilçemiz Bozkır'da da Bozkır Kaymakamlığının hazırlamış olduğu program dahilinde yapılacaktır.

ANIT ALANINDAKİ ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

1 -Çelenk Sunma Töreni Çarşı Meydanındaki Anıt Alanında yapılacak olup Törene; Mülki ve Askeri Erkan, Tüm Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, Kamu yararına çalışan Demek Temsilcileri, Kuruluşlar, okulları temsilen bayrak ve flamalar 20 şer kişilik öğrenci gurupları ile İlçe Merkezindeki İlkokullar, Ortaokullar ve Orta öğretim Kuramlarında görev yapan tüm idareci ve öğretmenler katılacaklardır.

2- Çelenk sunma törenine katılacak olanlar, 10 Kasım 2012 Cumartesi günü en geç saat 08.30 da tören alanındaki yerlerini almış olacaklardır.

3- Saat 08.45 de verilecek komut ile Protokol sırasına göre bizzat daire amirleri tarafından Atatürk Anıtına Çelenkler sunulacaktır.(Çelenkler; yönetmelik esaslarına uygun şekilde iki taşıyıcı ve kurum- amiri tarafından Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun olarak taşınacaktır.21.09.1973 tarih ve 14662 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Resmi Bayramlar ve Anma Günlerinde Anıtlara Konulacak Çelenklerin Hazırlanma, Taşınma ve Sunulması Hakkındaki Yönetmeliğin 6. maddesi hükmü gereğince. Çelenk koyacak kamu kuruluşları veya siyasi partiler ve kamu yahut özel hukuk tüzel kişileri 06/11/2012 tarihine kadar Kaymakamlık Makamına dilekçe ile müracaat edeceklerdir.)

4- Çelenk sunma işleminden sonra, Tören Komutanı Anadolu Lisesi Koordinatör Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih ERKAN tarafından saat 09.05'de verilecek komut ve “Tİ” işareti ile birlikte, Büyük Önder ATATÜRK 'ün ve Aziz Şehitlerimizin anısına iki dakikalık Saygı Duruşunda bulunulacak, Saygı Duruşu bitimi ile başlayan “İstiklal Marşı” eşliğinde gönderlerde çekili bulunan bayraklar İstiklal Marşı süresince - ağır ağır yarıya kadar indirilecektir. ( Bayrakları İndirecek İki Öğrenci Anadolu Lisesi tarafından görevlendirilecektir.)

5- Saygı Duruşu esnasında kamu' kurum ve kuruluşları, iş yerleri sirenlerini, resmi ve özel araçlarda klaksonlarını çalacaklardır

BELEDİYE DÜĞÜN SALONUNDAKİ PROGRAM (Saat 09.30)

Çelenk Sunma Törenine katılanlar  saat 09.30 da Yeni Belediye Düğün salonundaki yerlerini almış olacaklardır. Belediye Düğün salonundaki program aşağıdaki şekilde yapılacaktır.

1- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,

2- Atatürk'ün 10.Yıl Nutku'nun banttan dinlettirilmesi (Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından)

3- Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa BİNDEBİR’in günün anlam ve önemi ile ilgili konuşması,

4- Garnizon Komutanlığı tarafından belirlenecek bir kişinin Atatürk'ün Askeri Kişiliği ile ilgili konuşması,

5- Atatürk'ün Hayatının anlatılması,(Anadolu Lisesi Öğretmeni Mustafa TÜRKER tarafından)

6- Türk ve Dünya Basınında Atatürk İçin Ne Dediler? (Anadolu Lisesinden iki öğrenci tarafından)

7- Anılarla Atatürk, (İmam Hatip Lisesi Tarih öğretmeni Mustafa AK tarafından)

8- Gençlik Adına konuşma, (Bozkır Lisesinden bir öğrenci tarafından)

9- Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin okunması .(Kız Teknik ve Meslek Lisesinden bir öğrenci tarafından)

10- Gençliğin Ata'ya Cevabı,(Anadolu Lisesinden bir öğrenci tarafından)

11- Şiirlerin Okunması ,(İlçe Merkezindeki Merkez Cumhuriyet ve Atatürk Orta okullarından birer öğrenci tarafından)

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.