Recent Comments

TEŞEKKÜRLER ÖZ



Yapımı hemşerimiz Mustafa ÖZ tarafından gerçekleştirilen ve yapıldıktan sonra Kredi Yurtlar Kurumuna devri gerçekleştirilen Bozkır Mustafa ve Suna Öz Öğrenci Yurdu açılışı 29.10.2012 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Yapımı Mustafa Öz tarafından gerçekleştirilen ve Yapıldıktan sonra Kredi Yurtlar Kurumuna devri gerçekleştirilen Bozkır Mustafa Öz ve Suna Öz Öğrenci Yurdu açılışı 29.10.2012 Pazartesi günü kalabalık bir Bürokrat ekibiyle gerçekleştirildi.
Açılış törenine hemşerimiz, Mustafa ÖZ’ün ailesinin yanı sıra, Eski milli savunma bakanı Vecdi GÖNÜL, Ak Parti milletvekili Necati ÇETİNKAYA, İşadamı Rahim ÖZKAYMAK, Araştırmacı gazeteci Yavuz DONAT eşlik etti.
Bozkır Kaymakamı Mustafa KOÇ, Bozkır Belediye Başkanı Mustafa UYAR, Bozkır Garnizon Komutanı Umut AŞIK Prof. Dr. Mustafa ÖZ’ü karşılayanlar arasındaydı.
Protokol konuşmaları sonrası Yöresel Bozkır Yazdamı kaşık ekibi gösterilerini gerçekleştirdi. Ekip oyuncuları ile birlikte Mustafa Öz ve Mustafa Uyar da yöresel müzikler eşliğinde oynadı. Açılış öncesi Bozkır Belediye Başkanı Mustafa UYAR, Mustafa ÖZ’e Bozkır’a ait yaz ve kış aylarından oluşan panaromik resim hediye etti. Açılış sonrası heyet hizmete giren öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.   
Mustafa Öz Kimdir?
3.10.1925’de Konya’nın Bozkır ilçesinde doğdu. 12 kardeştiler. Devlet parasız yatılı okullarında okuyarak 1950 yılında İ.Ü. Tıp Fakültesini de burslu bitirdi. Mecburi hizmet ve askerliğini yaptıktan sonra kendi deyimiyle Türkiye’de torpil bulup ihtisas yapamadığı için özel yazışmalar sonunda hiç dil bilmediği Amerika Birleşik Devletlerine gitti.
Kısa sürede İngilizceyi öğrenip Cleveland’da Doctor’s Hospital’da 1959 ‘da genel cerrah ünvanını aldı. Aynı yıl Atabay ailesinden Suna Hanım ile evlendi. 1960 ‘da Atlanta Emory,
Üniversity Hospital’de toraks ve kardiyovasküler cerrahi uzmanlığı tamamladı. Board’unu vererek diplomat unvanını aldı. Aynı yıl oğlu, kendisi gibi kalb-damar cerrahı
olan hepimizin yakından tanıdığı Mehmet Öz doğdu. Daha sonra Seval ve Nazlım diye iki kız çocuğu da dünyaya geldi. Philedelphia’da Jefferson Medical School’un Medicine Center of
Delaware’de cerrahi eğitim direktörlüğünden, prof olarak başkanlığa kadar yükseldi. ABD’de 46 yıl kaldıktan sonra Türkiye’ye deneyimlerini kazandırmak ve ülke sevgisinden
dolayı dönüş yaptı. Bilim Üniversitesi Cerrahi Bilimler Dalı Başkanıdır. Florence Nightingale Hastanesi’nde mesleğini icra etmektedir. Özellikle osefajektomi denen ameliyatı Türkiye’de en iyi icra eden doktorlardan biridir.








Sırıstat Haber Merkez: Yakup ÇETİN

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.