Recent Comments

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ



Tüm Türkiye genelinde uygulanan "Gönül Elçileri Projesi" Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın eşleri Emine Erdoğan'ın manevi himayelerinde 19.12.2012 tarihinde ulusal bir tanıtım toplantısıyla tanıtılmış ve tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de uygulanmaya başlamıştır.
Projenin hedefi gönüllülük esasına dayalı toplumumuzda değişik alanlarda hizmet ihtiyacı olan; hasta, yaşlı, kadın, çocuk, şehit yakınları, gaziler, engelliler, madde bağımlıları, yoksullar, yabancı sığınmacılar, yabancı öğrenciler, mevsimlik işçiler ile bu gruba değişik şekillerde hizmet edebilecek gönüllü kişileri "Gönül Elçilerinin" buluşturarak toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık oluşturmak,
gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal güçlenmeye katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmektir.
İlimizde de bir eylem planı hazırlanmıştır ve projeden beklenen toplumsal yararın üretilmesine dönük çalışmalar sürdürülmektedir. Proje kapsamında gönüllü desteği ihtiyaç duyanlarla bu desteği bir ücret karşılığı olmaksızın gönüllü olarak vermeye istekli olanların müracaat edebilecekleri "www.konyagonulelcileri.gov.tr" adında bir web sitesi Konya Valiliği tarafından tasarlanarak hizmet vermeye başlamıştır.
Projenin ilçemizde de etkin bir şekilde tanıtılması ve uygulanması için bir program dâhilinde bir takım çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda:
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Şimşek
İlçe Milli Eğitim Şube Müd. Osman Ali Kemik
Vali Kemal Katıtaş İlkokulu Müdürü Mücahit Koçman
Hacılar Ortaokulu Müdürü Hüseyin Sayın
Cumhuriyet Ortaokulu Rehber Öğretmeni Nalân Eğişte
Endüstri Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni Sevil Güven
Toplum Sağlığı Merkezi Emel Aksoy
Toplum Sağlığı Merkezi Durdane Karakaya
Toplum Sağlığı Merkezi Havva Gümüştekin'den oluşan tanıtım komitesi oluşturulmuştur. Ayrıca proje genel koordinatörlüğü görevi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Şimşek tarafından yapılacaktır.
24.01.2013 tarihinde projenin tanıtılması amacıyla geniş katılımlı bir toplantı yapılacaktır.
Projede hizmet almak isteyen kişilere tanıtımla ulaşıp, ilgili web sitesine başvurularını sağlamak esas olup, dezavantajlı grup olarak adlandırılan kişilerin durumları dikkate alındığında bunun mümkün olmaması yüksek bir ihtimaldir. Bu amaçla İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ilgili kurumlarla irtibata geçerek ve kendi verilerini kullanarak hizmet alma durumda bulunan potansiyel kişileri sosyal yardım inceleme elemanları vasıtasıyla bir plan ve takvim doğrultusunda yerinde inceleyerek ilgili web adresindeki  ( www.konyagonulelcileri.gov.tr )  sekmeden girişlerini yapacaklardır ve bu çalışmalarını 25.02.2013 tarihine kadar tamamlayacaklardır. Köy ve mahalle muhtarlarımız, belediye başkanlarımız bu çalışmalarda personele gereken her türlü desteği vereceklerdir.
Projenin toplumun her kesiminde bilinmesi için tanıtım komitesi aktif rol alacaktır. Bu doğrultuda:
İlçemizdeki tüm okullarımızda okul müdürleri ile işbirliği içerisinde özellikle öğrencilerimizin genç gönül elçisi olmaları noktasında uygun vasıtalarla özendirilmesi ve teşvik edilmesi, öğrencilerimiz vasıtasıyla da velilere ulaşılması sağlanacaktır.
İlçe Müftülüğü aracılığıyla özellikle camii cemaatine yönelik projeye aktif katılım ve destekleri konusunda tanıtım ve teşvik faaliyetleri yapılacaktır.
Yüksek öğretimde eğitim gören, yurtlarda kalan öğrencilerimize yönelik kurumlarıyla irtibata geçilerek gerekli tanıtım ve teşvik çalışmaları tanıtım komitesince yapılacaktır.
Özellikle bayanlarımızın projeye dâhil edilebilmesi için Halk Eğitimi Merkezi kurslarına devam eden kursiyerlere yönelik tanıtım ve teşvik faaliyetleri yapılacaktır.
Tüm kamu kurumları ile özellikle amacı projeden beklenen amaçla örtüşen vakıf, dernek v.b hizmet gruplarıyla irtibata geçilerek projeye aktif olarak katılmaları ve destekleri sağlanacaktır.
Etkin bir tanıtım ve teşvik yapılabilmesi için tanıtım komitesince tanıtım sunumları, afiş, broşür v.b dokumanlar toplum ve insanları bilgilendirecek ve etkileyecek şekilde hazırlanacaktır.
Toplumun her kesimine ulaşabilmek için ilçemizde yayın yapan gazete ve internet haber siteleri ile işbirliği içerisinde uygun zamanlarda haber şeklinde bilgilendirmeler yapılacaktır.
Hizmet almak isteyen ve gönül elçisi olmak isteyen ancak internete erişim sıkıntısı çekenlere en yakın kamu kurumu ve personeli gerekli desteği sağlayacaktır. Bunun için her kurumdan işe yatkın bir personel proje ile ilgili görevlendirilecek ve bu personel tanıtım komitesince proje ve ilgili web sitesinin kullanımı konusunda eğitilecektir.
Kendisine ait internet adresi olan kamu kurum ve kuruluşları proje ile ilgili bilgilere internet sitelerinde yer vereceklerdir.
Ayrıca müracaat yeri ve projeyle ilgili genel sekretarya iş ve işlemleri için İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü görevlendirilmiştir. Vakıf Müdürlüğü tarafından projeyle ilgili bir dosya açılacak ve yapılacak işler ile yazışmalar bu dosya üzerinden takip edilecektir.
Bütün bu çalışmalardan ve projeden beklenen hedefin gerçekleşebilmesi için tanıtım komitesi ve proje ile ilgili olarak genel sekretarya görevini yürütecek olan Vakıf Müdürlüğü takvime bağlı bir faaliyet planı hazırlayacaklar ve etkin bir şekilde uygulayacaklardır.
Hayal ettiğimiz güçlü Ülkemize ancak güçlü bir toplumla, güçlü topluma ise güçlü bireylerle ulaşılabilir. Amacı güçlü birey ve toplumsal güçlenme, esası gönüllülük olan gönül elçileri projesinde hedef kitlemizdeki insanlara, görevli personele gereken destek ve kolaylığın gösterilmesi kendisine düşen görevlerde gereğinin eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesini rica ederim. 
Kaymakam 
Mustafa KOÇ
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.