Recent Comments

KONSİYAD

KONSİYAD
Tarihi Başkentler, Konya, Edirne, Karaman, İstanbul Feshane’de Buluşuyor. Sloganıyla KONEXPO 2 Sanayi ve kültürel etkinliği 12-13-14-15 Eylül günleri coşkulu ziyaretçilerin katılımıyla yapıldı.
      11Eylül Çarşamba akşamı 19,30-23,00 arası Küçükçekmece Nikah ve Kongre sarayında Büyük katılımlı, Protokol izdihamı Gala ile start aldı. Gecede Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Eski Bakanlarımızdan Ömer Dinçer, Ali Talip Özdemir Konya milletvekilleri Mustafa Kabakçı, İlhan Yerlikaya, Mustafa Kalaycı, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyük şehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, İstanbul İTO Başkanı Konyalı (Kadınhanı) hemşerimiz İbrahim Çağlar Konya meclis Başkanı Ali Selvi bey ve kalabalık Konya siyaset ve bürokrasi gurubu Memleket Gazetesinden Uğur Öz teke, Ayrıca Edirne ve Karaman Vali yardımcısı düzeyinde katılım yaptılar.
Gecede İstanbul siyasetinden Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Daire başkanları ve müdürler kalabalık bir bürokrasi gurubu, sanayici, işadamı, Esnaf, Dernek ve vakıflarımızın başkanları yönetim kurulları sanat, siyaset, spor, yerel ve ulusal basın herkes ama herkes oradaydı. Önemli mesajların verildiği Gala gecesi aksamadan planlandığı gibi tamamlandı.
12 Eylül Perşembe Eyüp Sultan camisinde kılınan öğle namazı sonrasında Cami avlusunda toplanan davetliler ve halkla birlikte Okunan dualara âmin sesleriyle ve edasıyla kol kola girerek birlik ve bütünlük içerisinde, Katılan tüm derneklerimizin afişleri ve posterleri eşliğinde önde Mehter marşı Feshane’ye kadar omuz omuza kol kola Konyalılar yürüyüşünü yapıyorlardı. Bir Konyalı olarak bu görüntüler benim gönlümde yüreğimde hissettiğim önemli hasletlerimdendi. Açılışı Torosların evladı Taşkentli Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu Sağlık BakanıMehmet Müezzinoğlu yapıyorlardı.
Feshane ise gelin gibi süslenmiş, Torku ana sponsorluğunda Konya Büyükşehir, Selçuklu, Ereğli, Ilgın, Taşkent, Hadim, Beyşehir, Edirne Belediyeleri stantlar almış bu etkinliğe katkı yapıyorlardı. Konya’dan Mevlana, Selçuklu, Necmettin Erbakan üniversiteleri yerlerini almışlardı.
Sanayi bölümünde Ertema yapı,Ofissan,Enes kundura, Selva gıda, Zenginli otomotiv, Otosan motor Feshane’nin dış kısmı Ovalı Etli Ekmek fuar boyunca dolup taştı insanlar etli ekmek yemek için uzun kuyruklar oluşturdular, Bozkır’ dan gelen Karabacak tahin ve pekmezine büyük rağbet vardı. Aman Allah’ım dönerler, Kuzu çevirmeler peynirler kuruyemişler tatlılar meyvalar daha neler hepsi oradaydı bunlar olurda namı diyar Kon tv den Süleyman nerede orada olmaz mıydı evet o da vardı.
Sanat kültürde Aslan Mustafa’nın sunumlarıyla Sami çelik, Şefika, Eda, Niyazi coşkun tabii Bozkır folklar ekibi, Edirne bando takımı, sema gösterileri, Gurup kaşık ekibi, Ahmet Özdemir, Mustafa Yıldız doğan, Edirne yağlı güreşleri hepsi dört günlük sürede anılarda kalacak şekilde herkes görevini yaptı.
Başkentler Feshane’de buluşuyor etkinliği böylece tamamlanmış oldu. Bu işler kolay değildir. Günler aylar peş peşe toplantılar Ankara, Konya, Karaman, Edirne, İstanbul ayağında yapılan görüşmeler randevuları aynı uygun güne ayarlayabilmek uykusuz geçen geceler eksiğiyle fazlasıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Hiçbir şey yapmamaktansa bir şey yapmak çok önemli. Özellikle Abdullah Başçı başkana, Kemal Çelik abiye, Özkan Bayram, Turgay Gezer, Fahri Göneç, Mustafa Büyük dede, Mustafa Davutoğlu’na Tatbiki Aslan Mustafa’ya duble alkış ve teşekkürler.
Konsiyad son iki yıldır Konya’nın tanıtımına, Konya lobiciliğine çok büyük katkılar verdi. Bunda ise Abdullah Başçı Başkanın heyecanı, sorumluluk bilinci, teşkilatçılığı, siyasi çevre ve birikimleri bunları ısrarla uygulamaya çalışması, uygulamaları takip ederek neticelendirmesi bu gayretli ve ısrarcı çalışmanın sonucunda, Siyasi arenanın bu çalışmalara tarafsız kalmayarak müdahil olması sonucunda Konya lobiciliğine pozitif olarak büyük katkılar oldu.

Konsiyad la birlikte Abdullah Başçı, Konyalının gönlünde taht kurdu. Almış olduğum görüş ve sinyallere göre İstanbul 39 ilçeden oluşuyor. Konyalı diyor ki en az bir ilçe belediye başkanı Konyalı olsun. Daha önce AK parti Güngören ilçe başkanlığı yapmış AK partinin kurucu ilçe Başkanı olmuş Abdullah Başçı neden Güngören Belediyesi başkanı olmasın!  Güngören belediyesi neden Konyalı bir yiğide emanet edilmesin Konyalının gönlünden yüreğinden bunlar geçiyor. Duyduk duymadık demeyin saygılarımla Nuri YÜCEER
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.