Recent Comments

Beyşehir'de Motosikletle Projektörlü Far Avına Suçüstü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Milli Parklar ekipleri, projektörle far avına geçit vermiyor
Konya'nın Beyşehir ilçesinde Milli Parklar ekipleri, projektörle far avına geçit vermiyor. 
 İlçede yasak olduğu halde gece projektörle far avı yaptığı ileri sürülen 2 avcı sıkı takip neticesinde ekipler tarafından suçüstü yakalandı. 
 Edinilen bilgiye göre, Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü'ne bağlıBeyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri, yeni av döneminin başlaması ile beraber gece vakti projektörlerle far avı yapıldığı yönünde aldığı ihbarları değerlendirerek harekete geçti. Beyşehir'de Jandarma ile birlikte ortak yürütülen çalışma doğrultusunda Milli Parklar Şefliği ekipleri, ilçeye bağlı Üzümlü beldesinde dün akşam saat 23.00 sıralarında motosikletle far avı yaptığı tespit edilen iki şüpheliyi takip altına aldı. 
 Baraj mevkisindeki dağ yolunda avcıların peşinden giden ekipler, D.S. (21) ve A.Ö'yü (23) suç malzemeleri ile birlikte yakaladı. Operasyonda 1 adet ruhsatsız ve takozlu av tüfeği, 5 adet dolu av tüfeği fişeği, motosiklet aküsüne bağlı projektör ele geçirildi. Milli Parklar ekipleri tarafından, tüfek, fişekler, far ve avda kullanılan plakasız motosiklete el konuldu. 
 Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener yaptığı açıklamada, 24 Ağustos 2013 tarihinden itibaren bölgede yeni av sezonunun başladığını vurgulayarak, "Bölgemizde yaz dönemi boyunca zaman zaman far avı yapılmakta olduğu yönünde ihbarlar gelmekteydi. Bunun üzerine ekiplerimiz ve Jandarma ile birlikte bölgemiz sorumluluk mıntıkasındaki Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Derbent, Derebucak,Yalıhüyük ve Ahırlı ilçelerinde devriye, koruma ve kontrol faaliyetlerini daha da yoğunlaştırdık. İhbarların yoğun olarak geldiği bölgelerde yürüttüğümüz faaliyetler neticesinde dün akşam projektörle gece avı yaptığı belirlenen 2 kişiyi takibe aldıktan sonra suçüstü yakaladık. Kabahat konusu yakalanan malzemelere 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında el konulurken, ruhsatsız motosiklet de müsadere edilerek kamuya geçecek. Ayrıca iki kişiye kişi başı bin 162 liralık idari para cezası uygulanacak" dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.