Recent Comments

AK Parti Bozkır Belediye Başkan Aday Adayı ALİ ÇELİK ile Röportaj


AK Parti Bozkır Belediye Başkan Aday Adayı ALİ ÇELİK ile Röportaj

1) Aday adaylığını ilk açıklayan genç isimlerdensiniz. AK Partiye yapılan başvurulara bakılırsa adaylık için sizinle birlikte bir çok isim yarışacak. Siz aday adaylığına nasıl karar verdiniz?

Bana bu röportaj fırsatını  tanıdığı için Yılmaz KATUK ve Bozkır Gündem Gazetesine teşekkür ederim. İşin gerçeği aklımın ucundan bile geçmiyordu. Başkanlık isim zikretmeyeceği iki kişinin ismi aday olacak diye geçiyordu. Bende Bozkır’a çivi çakmayan bu iki ismi duyunca çıldırdım. Bozkır’a ne vermişlerde hangi yüzle aday oluyorlar onlar adaysa bende adayım dedim. Süreç böyle başladı. Tabiki bu yola çıkarken fikirleri ve destekleri benim için çok önemli Ankara, Konya ve Bozkır’da bulunan değerli büyükleriminde onayını alarak yola çıkmış bulunduk. Allah (c.c.) hayretsin inşallah.

2)  Geçtiğimiz yerel seçimlerde Bozkır’da Büyük Birlik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ardından ikinci parti oldu. Siz de geçmişte AK Partiden belediye meclisi üyesi seçilmeden evvel BBP’de ilçe başkanlığı yapmıştınız, önümüzdeki seçimde eğer AK Partiden aday gösterilirseniz BBP ve milli görüş tabanının sizi destekleyeceğini düşünüyor musunuz?

Evet geçmişte BBP’de ilçe başkanlığı görevinde bulundum. Ne mutlu ki bulunmuşum çünkü BBP’de siyaset yapmak bize olumlu bir çok şey kattı. Çok değerli arkadaşlarla gönül birliği yaptık. Allah onlardan razı olsun ve Ak Partimizden 2004 yılında Belediye Meclis üyesi seçildik. Başarılı bir şekilde görevimizi ifa ettik. İnşallah inanıyorumki BBP ve Milli Görüş tabanının bizi destekliyeceğine inanıyorum. Çünkü ben onların içinden çıkmış gönül birliği yapmış Bozkır İmam Hatip lisesi mezunu bir arkadaşlarıyım. Ben onları seviyorum, umarım bu arkadaşlarımızda aday olursak bizi destekliyecektir. Ve Ak Partimizi inşallah Bozkır’da iktidara getireceğiz. 

3) Bozkır için en büyük hayaliniz nedir?

Bozkır için en büyük hayalim birlik ve beraberliği sağlamak. Bana göre en büyük eksikliğimiz birlik beraberlik eksikliği BEN’lik kavramı bu yüzden bu yola çıkarken ilk sloganımız şu olmuştur. BEN değil, BİZ olacağız, BİR olacağız, BİRLİK olacağız. Biz artık diyoruzki ortak akla önem veren bir yönetim anlayışı gelsin. Ne gariptir ki bizim belediye başkanlarımız her işten anlıyor. Belediye Meclis üyeleri ne iş yapar. Bir tane meclis üyemizi başkanlarımızın yanında görmüyoruz. Bir tane kurum amirini ortada görmüyoruz. Bu kurum amirleri ne iş yapar. Biz bu üçlü kombinasyonu başkan + meclis üyeleri + kurum amirlerini en iyi şekilde çalıştırma sözü veriyoruz. Bu ekip bizim başkanlığımızda Bozkırımız için sahada olacaktır. Buna şeref sözü veriyoruz. Birlik beraberliği sağlayacağız ve Bozkır için fikri, projesi ve sevdası olan herkezi etrafımızda toplayacağız. Benim Bozkır için çok büyük için hayallerim var bunları da ayrıca açıklayacağım. Ben burada doğdum, büyüdüm, okudum, ticaret yaptım ne mutlu ki Bozkır dışında bir liralık yatırımımda yok çivimde yok. Her şeyim BOZKIR, hayallerim BOZKIR, rüyalarım BOZKIR. İnşallah bu sevda bize büyük hizmetler yaptıracaktır. Cenab-ı Allah (c.c.) bu cennet memleketim Bozkır’a hizmet etmeyi bize nasip eder inşallah.  

4) Aday adaylığı sürecinde en çok hangi yönünüze güveniyorsunuz?

En çok Bozkır sevdama güveniyorum. Benim gibi Bozkır delisi bir adam varmıdır bilmiyorum. Ne mutlu ki Bozkırlılık ruhunu evlatlarımada aşıladım. Büyük oğlum Murat Konya’da okumaktadır. Ve Murat’a okulunda Murat diye değilde Bozkırlı diye hitap edilmektedir. Ve arkadaşları Bozkır’ı o k adar merak etmişleri ki geçen yaz onları Bozkır’da misafir ettik. Çocuklar o k adar memnun kalmış ki bu ziyaretten Murat bizi tekrar Bozkır’a götür tempoları eksik olmuyormuş. Bir de ben çok sıcak kanlı insanım ve ikili ilişkilerim çok iyidir. Dostluk, arkadaşlık kavramını en üst düzeyde yaşarım. Güven duygusu olmasa olmazımdır. Ve şu anda birkaç işadamı abimizden sözler aldım. Birinci söz  bizim başkanlığımızda bir abimiz 365 gün çalışacak bir aş evi sözü verdi. Ayrıca bu abimiz Bozkır’da bir vakıf kurulup bunun iştişarelerini de yaptık ve bu vakfa zekatlarını aktarma sözü aldık bunun gibi onlarca abimizin zekat ve yardımlarını Bozkır’a aktaracağız. Bozkır’ın fakiri, fukarası, ihtiyaç sahibi ve engelli vatandaşlarımız bizim başkanlığımızda altın yıllarını yaşayacaktır. Bir abimiz tarihi Selçuklu köprüsünü restore sözünü 3 yıl önce vermişti ve o sözünün hala arkasındadır. 5 gün önce tanıştığım bir abimiz bir lale üretim şirketinde müdürmüş. Bozkır’a bizim başkanlığımızda her tarafını ücretsiz lale ile donatma sözü verdi. Bu gösteriyor ki Ali ÇELİK ve ekibi bu ikili ilişkilerini kullanarak Bozkır’ın  makus tarihini değiştirme sözünü tüm Bozkırlılara vermiştir. Biz bu yola rant için değil işyerim müşteri fazla gelsin diyeçıkmadık. Buradan ayrıca duyuruyorum ki başkan adaylığımız kesinleşsin iş yerimiz Murat Market satılıktır. Sebebi tüm heyecanımı, tüm zamanımı Bozkır’a harcamak için bu kararı babam (Allah ondan razı olsun) ile beraber aldık. Bir de adaylığımızda esnaflığımıza güveniyorum. Malum esnaf mal alır satar, bir nevi pazarlık yapar istemesini bilir. Yani biz isteyen bir başkan olacağız. Büyüklük ukalalık ben bilirimlik taslamayacağız. Bozkır için gerekirse Konya’ya, Ankara’ya, İstanbul’a çadır kuracağız. İsteklerimizi almadan dönmeyeceğiz.  
   
5) Hem AK Partiden adaylık için başvuran arkadaşlarınız hem de diğer partilerin adayları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Malumunuz bu demokratik bir yarış ve seçimdir. İnşallah Bozkır için hayırlısı neyse o olsun. Ama şunu da söylemeden geçmeyeceğim. Kimse kusura bakmasın, ben İTHAL adaylara karşıyım. Kimse küçük hesaplar için Bozkırımızı kullanmasın. Vıdıyı, Mahmut’u, Hasi Babayı, yegane ablayı  sülaleleri, aileleri bilmeyen Bozkır’a hizmete geldim edebiyatı yapmasın. Bırakın Bozkır’ı biz biliriz, biz yönetiriz. Buna kimsenin şüphesi olmasın. Bizim Bozkır’da siyasetçiye ihtiyacımız yok. Bizim Konya’da, Ankara’da, İstanbul’da siyasetçiye ihtiyacımız var. Lütfen siyasetinizi orada yapın. Bize oralardan omuz verin, destek verin. Bize siz dışarıdan destek verirseniz biz o zaman sevineceğiz ve sizleri daha çok seveceğiz. Lütfen bizi bize bırakın. Biz bu memleketi kalkındıracağız. Bu memleketin makus talihini değiştireceğiz. Biz BİR olacağız, BİRLİK olacağız. 400.000 Bozkırlıya ulaşacağız. Cenab-ı Allah (c.c.) yar ve yardımcımız olsun. Ne mutlu Bozkırlıyım diyene.  

Kaynak: Bozkır Gündem Gazetesi
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.