Recent Comments

BİR ZİYARETİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

25 Ekim 2013 de yeni gelen Valimiz Muammer Erol’u makamında ziyaret edelim diyerek Bozkır ve Konya’dan hazır 23 kişi ile saat 11.00 de ziyareti gerçekleştirdik. Ziyarette Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Belde Belediye Başkanları, Bozkır sivil toplumunu temsil eden Bozkır ve Çevresi Federasyonu tam kadro ile Bozkırlılar Vakfı ve siyasi parti olarak ta MHP katıldı.

Heyetimiz güzel hazırlıklar yapmıştı. Bozkır’ın sorunlarının masaya yatırılıp en azından sorunlarla ilgilenilmesi için bir ortam hazırlığının sağlanmasıydı istekleri. Heyet Sayın Valimize sunumlarını yaptılar. Kaymakam olarak Belediye Başkanı olarak ve dahi Bozkır Federasyonu olarak. Sayın Valimiz Bozkır’a daha gitmemiş yeni geldiği için. Duyduklarıyla bir şeyler anlatmaya başladı. Ama heyetin isteği lâf değil çözümdü. Çözümün bir başka bahara kaldığını hissetmenin verdiği burukluğunu içimizde yaşamaya başladık daha toplantı bitmeden. Bu süreci izleyelim şimdi:

Sayın Valimize; Bozkır’ın derecesinin 3. den 4. dereceye düşürülmesinin Bozkırlılar arasında sıkıntı yarattığını bunun halli için yargıya başvurulduğunu bu konuda yardımlarınızı beklediğimizi söyledik. Valimiz Kaymakam Bey’i işaret ederek: Kaymakamı seviyorsunuz değil mi? Dedi. Elbette seviyoruz ve hizmet aşkı içinde olduğunu biliyoruz dedik. İşte 3. Derecede olmuş olsaydınız bu kaymakamı kaybederdiniz dedi. Noktayı koydu. Kaymakam Bey çok iyi ama ortada bir haksızlık var. Derecemiz 3 olsun kaymakamımızda kalsın dedik. Bir teknik vuruş top Bozkır’ın kalesinde.

Öteden beri Bozkır’da bulunan ve çok kıymetli olduğunu bildiğimiz madenlerimiz var. Buralarda sanayi olarak bir şeyler yapılmalı ki Bozkır yalnızlığından kurtulsun dedik. Bozkır’a gitmediği halde Bozkır içinde bir sanayinin olmayacağını söyleyerek teknik ikinci golü yedik. Halbuki biz Bozkır’ın içinde sanayinin olmayacağını zaten bileniz. Bozkır sadece merkezinde olan bir yapı değil ki. Elli tane köyü ve beldesi olan bir ilçe.

Sayın Valim Ermenek’te dört yıldızlı bir otel var ve turizmin vazgeçilmezi. Çat Barajı yapıldı bunun etrafına bungalov evler yaparak turizme yönlendirilebilir Bozkırımız, bunun için Bozkır merkeze ihtiyaç kadar bir otel yapılması lazım gelir, ne dersiniz dedik! Sayın valimizin önerileri şu oldu. “Gerek yok otele. Köyün birini turizme açarak, yurt dışından gelecek yabancılar için dağ turizmine bağlı olarak köy içinde evlerde turistler kalacak, sabah tavuklardan sıcak yumurtayı yiyecek ve turizme böyle canlılık kazandıracağız.

Tabi Valimiz konuştuğu için haklıdır çünkü Validir. Neyse tam bu sırada heyetten bir öneri daha geldi. Madem köylerimizi turizme açacağız, bari yaylalarımıza kadar asfalt olsun! Sayın Valimizden çözüm hemen geldi. Asfalt olmasına gerek yok. Asfaltlı yere kadar turist arabayla gelir, öte tarafını eşeklerle giderler. Çok güldük.

Sayın Bozkırlı hemşerilerim mümkün olduğu kadar eşekleri çoğaltalım. Eşekler olmazsa turistler yaylaya kadar nasıl gidecekler.

Velhasıl Sayın Valimizle yaptığımız dolu dolu bir söyleşiden çıkan müthiş bir turizm hareketi: Eşeklerine sahip çık Bozkırlı.

Otel yapmak bizim için bir Bozkır borcu olsun. Zenginlerimize duyurulur.

Bozkır’dan çıkıp bir daha Bozkır’ı görmeyenler Bozkırlıyım dememeli. Otel yapamıyorlarsa birer eşek göndersinler.

Saygılarımla.

Burhan YILMAZ

Bozkır Ve Çevresi Dernekleri Federasyon Başkanı


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.