Recent Comments

Hizmet için Bozkır siyaseti

Siyasetin asıl amacının hizmet olduğu herkesçe bilinir ve söylenir. Eğer siyaseti hizmet olarak görmez, başkaca mecralarda kullanırsanız hizmet yerine zillet yapmış olursunuz. 
Eğer hizmet dışında mecralarda kendinizi var kılmak isterseniz, ticaretle uğraşır zengin olursunuz, sanatla uğraşır meşhur ya da star olursunuz. İlim adamı olmak isterseniz bilimsel araştırmalara kendinizi verirsiniz mucit, yazar v.s olursunuz. 
Fakat siyaset öyle değildir. Siyasette mutlak bir ucu, hem de asıl ucu hizmettir. Elbette geçiminizi de sağlayacaksınız ama hizmeti her zaman en önde tepenizin üstünde tutacaksınız.
İşte belki de ülkemizde siyasetçiye güvenin azalması, siyasetçilerin çokta başarılı olamamaları, söylemleriyle icraatlarının aynı olmaması bu sebepten olmalı. Türkiye’de siyaset köşe dönmece, adam kayırmaca, yandaş doyurma oyununa benzediği için, asıl siyaset işinin hizmet olduğu unutulmaktadır. 
İşte siyasetin hizmet olduğu ticaret olmadığı bilinci ve düşüncesinde olanlarla, siyaseti ticaret mantığı içinde düşünenleri iyi ayırt etmemiz gerekir.
Seçimler yaklaşırken Bozkır insanı elbette güzel tercih yapacaktır. Tercihini yaparken siyaset veya ticaret ehli olanları iyi tespit edeceği kesindir. 
Ben önümüzde yaklaşan yerel seçimler öncesi tüm siyasetçilere ve Bozkır halkına haddim olmayarak bir teklifim var. Gelin bu seçimlerde parti siyasetini bir kenara bırakalım. Elbette her kesin tercih ettiği bir siyasi hareketi vardır. Fakat söz Bozkır olunca siyasi tercihleri bir tarafa bırakalım, o gömlekleri çıkaralım Bozkır siyaseti yapalım. Bozkır için en güzel en hayırlı hizmet nasıl gelir onu tartalım, düşünelim listeleri iyi hazırlayalım öyle seçime gidelim. Hep beraber projeler üretelim, yapılan mevcut hizmetler kesitliye uğramasın, yeni hizmetlere birlikte imza atalım. 
Siyaseti ticari olarak değil hizmet olarak düşünüldüğü ve Bozkır siyaseti içinde değerlendirelim. Hizmeti; yarım elma gönül alma duygularıyla dağıtılan hediyelerde veya tatlı nefsi okşayıcı vaatlerde aramadan yürekten inanarak isteyelim.
Bayram sonrasıyla siyaset hayli kızışacak. AK Partide aday adayları ardı ardına ortaya çıkıyor. MHP’da aday belli mutlaka henüz sesleri çıkmasa da diğer partilerde adaylarını ortaya koyacaklar. Tercihimizi yaparken kriter belli hizmet. Hizmetler yarım kalmasın, yeni hizmetler gelsin. Bozkır’lı kimi tercih ederse etsin ama önceki köşelerimde yazdığım gibi seçim sonrası elbirliği ile Bozkır’a hizmet için herkes elini taşın altına koysun. 
TEŞEKKÜR
“” Her canlı ölümü tadacaktır. İnanan biz Müslümanlar için ölüm ahret hayatın başlangıcıdır. Bayram arifesinde 30 yıldır kahrımı çeken sevgili eşimin annesi, kayınvalidemi kaybettim. Tepelice köyümüzde defnettik. Allah Rahmet eylesin. Bu vesileyle İlgilerini esirgemeyen Bozkır beldiye başkanımız Mustafa Uyar’a, Üçpınar Eski Belediye Başkanı Ziya Kuza ve bir şekilde acımızı paylaşan, cenaze namazımıza katılan tüm dostlara teşekkür ederim hepinizden Allah razı olsun.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.