Recent Comments

Bozkır'da Bir ilke imza attılar


Bozkır Devlet hastanesinde Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. E. Umut Sakarya geçtiğimiz hafta Salı günü hastanemizde ilk burun ameliyatını gerçekleştirerek, hastane yönetimi ile birlikte bir ilke imza atmış oldular.


Bozkır Devlet Hastanesi geçtiğimiz yıl yeni binasına taşındığı günden bu güne kadar yoğun çalışmalarını ve tempolarını her geçen gün artırmaya devam ettiği görülürken, geçtiğimiz hafta Salı günü Kulak Burun Boğaz Hastalıkları
Uzmanı Dr. E. Umut Sakarya’da hastanemizde ilk kez burun ameliyatını gerçekleştirmiş oldu.
Salı günü yapılan ameliyatın ardından, ertesi günü Bozkır Devlet hastanesine giden gazetemiz muhabirine Dr. Umut Sakarya şu açıklamalarda bulundu.

Doktor Sakarya gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamasında: “Evet öncelikle Bozkır Devlet Hastanesinde ilk burun ameliyatımızı Adem Kanar hastamızda yapmış bulunuyoruz. Öncelikle Bozkırımıza hayırlı olsun. Ben göreve geleli 5-6 ay gibi bir zaman oldu. Kulak burun Boğaz hastalarımızı geldiğim günden bu yana en iyi şekilde muayene ve doğru teşhisler yapmak için elimden gelen gayreti ve çabayı gösterdim. Ortalama günlük 35-40 hastamızı muayene ediyorum. Fakat Bozkır Devlet Hastanemizde şimdiye kadar Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı görev yapmadığından dolayı, hastalarımız başka ilçelere, ya da Konya’ya gitmek zorunda kalıyorlarmış” diyen Dr. Umut Sakarya hastaların başka hastanelere gitmemesi için de hastane yönetimiyle birlikte nasıl mücadele verdiklerini de şu ifadelerle anlattı.


Dr. E. Umut Sakarya: “Ben Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak göreve başladığım günden bu yana, hastane başhekimimizle olsun, hastane müdürlerimizle olsun, hastalarımızı nasıl ameliyat yaparız. En ufak bir cerrahi operasyonu için hastalarımızı başka hastanelere nasıl göndermeyiz. Kendi hastanemizde bazı ufak tefek Kulak Burun Boğaz ameliyatlarını burada kendimiz nasıl yaparız. Bunlar için cerrahi aletlerimizi nasıl temin edebiliriz gibi kendi kendimize yorumlar ve istişareler yaptık. Bu istişarelerimiz sonucunda, hastane başhekimimiz Özkan Yavuz ve hastane müdürlerimiz Süleyman Büyükyavuz ile Nermin Demiray’ın yoğun gayretleri içerisinde kulak burun boğaz ameliyatlarımızı yapabilmemiz için gereken tıbbi cihazları hastanemize kazandırmışlardır. Bundan böyle en ufak bir ameliyat için hastalarımız artık sağa sola gitmeyeceklerdir. Bozkır Devlet Hastanesinde gönül rahatlığıyla tedavi olacaklardır” şeklinde konuştu.


Öte yandan Bozkır Devlet Hastanesi Müdürü Süleyman Büyükyavuz ile Nermin Demiray da gazetemize önemli açıklamalarda bulundular. Hastane Müdürü Süleyman Büyükyavuz ile Nermin Demiray: “Öncelikle hastanemizde görev yapan Uzman Doktorlarımız olsun, pratisyen doktorlarımız olsun hepsi birbirinden değerli ve Bozkır Devlet Hastanemizde yoğun gayret ve çaba sarf ederek çalışmaktadırlar. Bundan dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Kulak Burun Boğaz Uzmanımız zaten gereken açıklamaları ve çabalarımızı gazetenize anlattı. Hastanemizde ilk burun ameliyatını gerçekleştirmenin mutluluğunu bizlerde hastane yönetimi olarak duygulandık ve sevindik. Hastanemizde bu tür ameliyatların yapılabilmesi için, başta hastane başhekimimiz Özkan Yavuz’un gayretleriyle 90.000 TL’ye cerrahi malzemeleri bizlerde aldık. Allah bizlere güç ve kuvvet verdiği müddetçe hastanemiz günden güne daha da çok şeylere imza atacaktır. Önemli olan Bozkır insanımızın da hastanemize sahip çıkmalarıdır” dedi.

Daha sonra Bozkır Devlet hastanesinde ilk burun ameliyatı olan hastamız, Adem Kanar’da, burnundaki et ve kemik’ten ameliyat olduğunu, Dr. E. Umut Sakarya’nın bir saatlik bir ameliyat operasyonuyla gerçekleştirdiğini ve çok memnun olduğunu belirtirken, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanına, hastane yönetimine ve hastanenin tüm personeline ilgi ve alakalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.

Kaynak:Bozkır Postası
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.