Recent Comments

Bozkır’lı Bebekler Çoğalıyor.

Bozkır’lı Bebekler Çoğalıyor.

19 ağustos 2013 tarihinden bu güne Bozkır Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum  polikniğinde görevli  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Kılıç Sakarya ile hastalarımız ve hastanemiz ile ilgili kısa bir roportaj yaptık. Biraz da hastalarımızın nabzını yokladık.
Doktorumuz ile yaptığımız kısa söyleşi:
-Hastanemizde bu güne kadar kaç hastaya baktınız?

-26 aralık itibari ile 2200 hastamızı muayene ettik. Bu hastalarımızdan 146 tanesine yataklı tedavi uyguladık. 115 hastamızı hastanemizde ameliyat ettik.

Peki bu ameliyatlar ne gibi ameliyatlar, hastalarımızın Bozkır da gönül rahatlığı ile olabileceği ameliyatlar nelerdir?

Kadın hastalıkları ile ilgili myom, kist, rahim sarkması, idrar kaçırma... ameliyatları gibi kanser ameliyatları dışındaki neredeyse tüm ameliyatları hastanemizde yapabilmekteyiz.

Hastanemizde kan bankasının olmadığını biliyoruz. Olası kan ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz?

Planlı ameliyatlardan önce Konya'daki kan bankasından uygun kan grubunda kan temin edilip ameliyatta elimizde olacak şekilde hazırlığımızı yapıyoruz. Elbette yüksek riskli gördüğünüz hastalarımıza burada müdahale etmiyoruz. Ve onları bir üst basamak sağlık kuruluşuna yönlendiriyoruz.

Kadın Doğum Polikliniği'nde günlük kaç hastamıza hizmet verebiliyoruz?

18'i randevulu olmak üzere yaklaşık 60 hastamıza hizmet verebiliyoruz. Haftanın iki günü, Pazartesi  ve Çarşamba günlerini ameliyatlara ayırıyoruz.

Bu güne kadar kaç doğum gerçekleşti? Kaç bebeğimizin doğum yeri Bozkır?

Göreve başladığım günden bu zamana kadar polikniliğimize  müracaat eden 27 anne,  evladını kendi toprağında dünyaya getirmenin sevincini yaşadı. 18 bebeğimiz normal doğum ile dünyaya gözünü açarken daha önce sezaryan ile doğum yapmış veya zaruri haller gereği sezaryan olmak zorunda olan 9 anne ise sezaryan ile doğum yaptı.
Peki, ultrason cihazımız var mıdır?

Evet, teknolojik olarak iyi düzeyde bir ultrason cihazımız var. Yani hastalarımızı ultrason ile de muayene ediyoruz.

Hastanemizin donanım olarak bir eksiği, şu da olsa şu ameliyatları da yapabiliriz dediğiniz bir eksiklik var mıdır?
Şu ana kadar ihtiyaç duyduğumuz eksiklikler büyük oranda tamamlandı diyebilirim. Laparoskopi sistemi gibi birkaç eksiğimiz de tabi ki yok değil, fakat onlar da tamamlanmaya çalışılıyor.



Doktorumuz ile birlikte önceki gün başarılı bir şekilde ameliyatı yapılan bir hastamızın yanına; hastanenin ikinci katında bulunan servise çıkıyoruz. Hastamızdan hastanemizi, hizmetlerini daha önce müracaat ettiği hastaneler ile kıyaslamasını  rica ediyorum. Aldığım cevap çok olumlu idi. Hastanemizin ferah ortamı hastamızı olumlu etkilemiş olmalıydı ki hastamızda sohbet ettiğimiz sürece yüzünde tebessüm hiç eksik olmadı. Özellikle de doktor hanıma bakışında  bariz memnuniyet vardı. Tabi ki buna doktor hanımın sürekli tebessüm eden yüzünün katkısı tartışılmaz.








Poliklinik saati yaklaşınca bekleme salonunda bulunan hastalarımızdan birkaç tanesine de poliklinik hizmetleri konusunda memnuniyetlerini sordum. Aslında  bütün bu soruları sorarken  olumsuz cevap almayacağımı biliyordum. Çünkü  işim gereği hastalarımız ile iç içe olduğum için  her gelen hastama hastanemiz ve doktorlarımız hakkında ki görüşünü sorma şanşım oluyor ve sorduğum bütün hastalardan doktorumuz için memnuniyet içeren cevaplar alıyordum. Öyle de oldu zaten. Hiçbir olumsuz cevap almadık.

Bu gün bir çok özel hastanede dahi bekleme salonları  sağlıklı insanın bile ruhunu sıkacak şekilde dar ve küçük iken kadın doğum polikliniğin özellikle diğer polikniklerden ayrı bir yerde mahremiyete saygılı bir şekilde ayrı bir konumda olması ve geniş bir bekleme salonunun olması ayrı bir güzellik.

Hastalarımıza iletmek  istediğiniz özel bir mesaj var mıdır?
Hastanemiz çalışanları iyi niyet ve özveri ile  sizlere hizmet vermektedir. Sizlerin de anlayış ve yardımlarıyla her geçen gün verilen hizmet daha iyiye gidecektir.                                                                       Sağlıkla kalın...






Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.