Recent Comments

İlçe Tarım'dan Kayıt Belgesi Olmayanlar için Son Çağrı





İlçemizde aktif durumda olan gıda işletmelerinin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununu çerçevesinde Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğine istinaden İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurularını yaparak Kayıt/Onay Belgelerini almaları gerekmektedir.17 Aralık 2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede (10 Ocak 2013 Değişiklik) yayınlanmış olan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin Geçiş Hükümleri gereğince

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yayımından önce çalışma izin belgesi, çalışma izni ve gıda sicili belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge alarak faaliyet gösteren onaya tabi gıda işletmeleri, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren 31/12/2012 tarihine kadar bu Yönetmeliğe göre onay belgesi almak zorundadır. Ancak, 31/12/2012 tarihine kadar onay belgesi alamayacak gıda işletmecisi, işletmesinin modernizasyonuna dair planlar ile modernizasyonun hangi tarihte ve hangi aşamalardan sonra tamamlanacağına dair bilgileri yetkili mercie sunar. Bu işletmeler, modernizasyon planını vermeleri halinde bu süre 31/12/2013 tarihine kadar uzatılabilir. Yetkili merci, gıda işletmecisinin bu planı vermemesi veya modernizasyon planında yer alan tarih ve aşamalara uymaması durumunda işletmenin faaliyetini durdurur.

(2) Bu Yönetmeliğin yayımından önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31/12/2013 tarihine kadar bu Yönetmelikteki kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadır.

Maddesine göre 31/12/2013 tarihine kadar Kayıt/Onay Belgesini almayan gıda işletmelerine 5996 Sayılı Kanunun 1. maddesi c bendine göre kayıt yaptırmayan üretim yerlerine 2560 Tl perakende iş yerlerine ise 1280 TL idari para cezası uygulanacaktır. İlçe genelindeki Onay ve Kayıt işlemlerini yaptırmamış olan tüm gıda işletmelerinin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle irtibata geçmeleri gerekmektedir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.