Recent Comments

Kızını öldüren baba karısını da mı öldürdü?


Konya’da 15 yaşındaki kızını erkek arkadaşıyla mesajlaştığı için sopalarla döve döve öldüren babanın 14 yıl önce de karısını tüfekle vurarak öldürdüğü ancak suçu 3,5 yaşındaki oğlunun üzerine attığı iddia edildi. Torunlarının ölümünden sonra savcılığa giden anneanne ile dede, 14 yıl önce kızlarını av tüfeği ile damatlarının öldürdüğünü ileri sürerek, olayın aydınlatılmasını istedi.

Tarlada gündelikçi olarak 30 liraya çalıştırılan B.S. (15), 26 Kasım’da Bozkır ilçesi Hamzalar beldesindeki evlerinde anten düzeltirken düştüğü iddia edilerek hastaneye kaldırılmıştı. Doktorların darp izini fark etmesi üzerine Konya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü’nden gelen özel ekibin ilçe jandarmaya bağlı birimlerle yaptığı çalışmada, B.S’yi babası Yahya S’nin (39) sopalarla saatlerce döverek komaya soktuğu ancak suçu oğlu 18 yaşındaki V.S’ye üstlendirdiği ortaya çıkmıştı. Cinayetin B.S’nin gizlediği telefonu bulan ve erkek arkadaşından gelen “Seni kimseye yar etmem, ben evleneceğim seninle” mesajlarını üvey annesi H.S’nin eşi Yahya S’ye göstermesi sonucu işlendiği belirlenmişti. Bozkır İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheliler baba Yahya, anne H.S. ve ağabey V.S'yi "kasten adam öldürme, delilleri yok etme, yardım ve yataklık etmek" suçlarından adliyeye sevk etmişti. Savcıya ifade veren şüphelilerden baba Yahya S. kızını döverek ölümüne neden olduğunu kabul ederken, diğer 2 şüpheli de olayı anlattı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden anne ve ağabey tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Baba Yahya S. ise kızını öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İLK EŞİNİ İKİZLERE HAMİLEYKEN ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ
Tutuklanan Yahya S’nin 1999 yılında 2 çocuğunun annesi ve ikizlere 7 aylık hamile olan 25 yaşındaki karısı Ümmü Gülsüm S’yi de güvercin avlama bahanesiyle av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü ileri sürüldü. Bozkır İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Ümmü Gülsüm S’nin annesi Fadime ve babası Celal Fidan (65), kızlarının o dönem 3,5 yaşında olan torunlarının tetiğe dokunması sonucu kazaen öldüğünün ileri sürüldüğünü ancak kızlarının da katilinin damatları olduğunu iddia etti. 6 çocukları olduğunu ve bunlardan Ümmü Gülsüm’ün 1999 yılında tüfekle vurularak öldüğünü ifade eden Fadime ve Celal Fidan, “Yahya benim damadımdı, 2 çocuğu oldu. Bir gün güvercin avlamak için tüfeği almış çıkmış. Tüfeği ateşlemiş kızım vurulmuş, suçu torunuma atmış. Bu tetiği çocuk çekti demiş. Bizde buna Allah’ın bir takdiri dedik. Torunlarımıza baksın diye davacı olmadık” dedi.

Kızı öldükten 1 hafta sonra torunu V.S’nin eve geldiğini belirten Fadime Fidan, “Ebe diye ağlayarak geldi, ‘Tetiğe yapışmışım’ dedi. Bende ‘Çık gözüm görmesin seni’ dedim. ‘Sende öldün elledinse’ dedim. Buna öğrettiler dediler bana. Torunum sonra yine geldi eve, ‘Ebe ben yapmadım, bana öğrettiler, babam sıkıştırdı böyle demem için, babam öldürdü’ diye anlattı. Bizde damadımızdan davacı olmadık çocuklara baksın diye. Bu neler neler yaptı, köylü korkar bundan" diye konuştu.
“TORUNUMU ÖLDÜRÜNCE KIZIMI DA KASTEN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ANLADIK”
Yahya S’nin torununun döverek ölümüne neden olduğunu söyleyen Celal Fidan ise, “Kızım vurulduğunda tüfeği taşırken 3,5 yaşındaki torunumun çektiğini söyledi. Torunumda çekmiş olabilir, kendide çekmiş olabilir ama torunumu öldürünce kızımı da kasten öldürdüğü belli oldu. Şimdi de daha önce olduğu gibi suçu torunumun üzerine atmak istiyor. Torunumu hastanelik ettikten sonra torunum V.S’yi de dövmüş, ‘Seni öldürürüm sesini çıkarmayacaksın. Ben seni besler büyütürüm. Hapishaneden kurtarırım, ben girmeyim sen gir hapse, sen beni besleyemezsin ben seni beslerim’ demiş. Daha önce kızımın ölümünden sonra tehdit ettiği oğlunu şimdi de aynı şekilde tehdit etmiş. Daha önce uyguladığı planını şimdi tekrar uygulamak istedi. Torunum da bize geldi, ‘Dedeciğim eskiden aklım ermezdi ama şimdi aklım erdi, ben kardeş katili değilim. Ben kardeş acısıyla nasıl yaşayım’ dedi. ‘Ne cezaevinde ne dünyada yaşayamam. Ben kardeşimi öldürmedim, babam öldürdü’ deyince jandarmayla görüştük, olay aydınlığa çıktı” dedi. 
“KIZIMIZIN ÖLÜMÜNDEN HEMEN SONRA EVLENDİ”
O dönem şikayetçi olmadıklarından dolayı pişman olduklarını dile getiren Fidan çifti, “Kendi kızımız ikizlerine 7 aylık hamileydi. Bu torunum ise 15 yaşlarındaydı. O zaman 2 çocuğuna baksın diye davacı olmadık ama şimdi benim kızımdan kalan çocukları da öldürmeye başladı. Kızım öldükten sonra 1 yıl geçmeden evlendi. Kızım sağ iken şu anki eşiyle gizli gizli görüşüyormuş. Bundan sonra hak ettiği cezaları almasını istiyoruz. Torunumuzun cenazesinden sonra Bozkır İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kızımın ölümünden dolayı da şikayetçi olduk. Savcılığın şikayetimiz doğrultusunda hareket etmesini umut ediyoruz” diye konuştular. 
Kasaba sakinleri ise, 14 yıl önce ölen ikizlere hamile olan Ümmü Gülsüm’ün o dönem kazaen vurularak öldüğünün söylendiğini ancak olayın nasıl olduğunu bilmediklerini söylediler.
Bozkır İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fidan ailesinin dilekçesi doğrultusunda 14 yıl önce yaşanan olayla ilgili önümüzdeki günlerde dosyayı açması bekleniyor...

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.