Recent Comments

Birlikte, Daha Güzel Bozkır İçin:


Birlikte daha güzel bir Bozkır için:

Geçtiğimiz hafta www.siristat.com haber sitemizde Bozkırımızın özellikle de Uluçay ve Çökelez deresinin kirliliğini gündeme taşımış ve duyarlı bütün hemşehrilerimizi, yetkililerimizi vazifeye çağırmıştım.

Değerli belediye başkanımız Sayın Mustafa UYAR, ve belediye görevlileri hızlı bir şekilde çağrımıza cevap verircesine temizliğe başlamıştır.

Haftanın ilk günü Çökelez deresi temizlenmiş, Uluçay’ın basit atıkları toplanmıştı. İkinci günü ise iş makineleri ile birlikte Uluçay’a girerek moloz yığınları, inşaat artıkları, taş ve kumları ait oldukları yere, çöplüğe taşıyarak temizliği gereği gibi tamamlamışlardır.



Gösterdiği bu duyarlılıktan ve sorumluluk örneğinden dolayı değerli belediye başkanımızı makamında ziyaret edip teşekkür etme şansım oldu. Makamında ziyaret ettiğim Mustafa UYAR sitemiz vasıtası ile halkımıza şunları iletmemizi rica etti.

Başkanımız sözlerinde, “ temizlik benim görevimdir elbette, görevimi bilir gereğini yaparım. Benim vazifemin bir gereği de halkım ile bir olmaktır. Halkımızdan ricam ne olur çevremizi kirletmeyelim. Bakın benim yasal olarak Uluçay’dan bir tane kum tanesi almaya yahut çaya bir kürek sokmaya dahi yetkim yok. Uluçay’ın tüm sorumluluğu DSİ ye aittir. Benim oraya müdahalem suçtur. Ama bir kirlilik söz konusu olunca ben DSİ temizlik yapacak diye bekleyemem, gereken neyse yaparım. Görüyoruz, vatandaş sigara izmaritini, içtiği suyun plastik şişesini çöpe atmak yerine Uluçay’a atıyor bu olmaz! Zabıta kadromuz yenileniyor ve çevreyi kirleten kim olursa olsun tespit edildiği an gereken yapılacak. Sen çöpü rastgele atacaksın ben yetkimin olmadığı alana girmek zorunda kalacağım buda belediyemizi maddi zarara sokacak. Değerli hemşerilerim, belediyemizi zora sokmayın!

İlçemizin daha temiz olması için ben elimden geleni yapıyorum. Komşu altı ilçe ile protokol imzalayarak bir çöp ayrıştırma merkezi kurma kararı aldık. Bu merkezinde Bozkırda olması, yani daha az maliyetle çöplerin geri dönüşüme kazandırılması ve kurulacak olan merkezde en az 20 Bozkırlıya iş imkânı sağlanması için çalışıyoruz. Yer tespiti yapıldı, Büyükşehir belediyesinin de yardımı ile istimlâk işlemlerinin başlamasını bekliyorum.
Devletimiz sağolsun, sunduğum tüm dosyalarımı kabul ediyor, son olarak yeni çöp konteynırları talep etmiştim ve 160 adet hibe çöp konteynırı geldi. Elbette ki Bozkırın temiz olması için bunlar yetersiz. Asıl iş vatandaşlarımızda bitiyor. Ben her evin önüne çöp kutusu koysam da o çöp kutusu gereği gibi kullanılmaz, çöpler dışına atılırsa, temiz olamayız. Malum kış mevsiminde soba ve kalorifer külleri konusunda sıkıntımız var. Kooparatiflerimizin olduğu bölgelerde günde iki defa diğer cadde ve sokaklarda ise günde bir defa çöpler toplanmakta, gerektiği durumda bu daha sık yapılmakta. Biz belediye olarak tüm gücümüzle temiz olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız soba küllerini yanarken çöplere dökmesin, yanan konteynırlar halkımızın malıdır, kamu malıdır. Kamu malına zarar vermeyelim. Mümkünse soğuduktan sonra çuvallara doldurun öyle çöp kenarına bırakın. Mümkün değilse çöplerin yanına dökün.

Umumi tuvaletler maalesef utanç verici. Bir takım insanlarımız kimisi de bilinçli ve kasıtlı olarak tuvaletlerimize zarar vermekte. Sabunlukları boşaltan mı sorarsın kırıp gideni mi..Bunlar halkın malıdır ve önce halkımız sahip çıkmalıdır. Hal böyle diye elimizi çekmeyeceğiz hizmetten. Biz bıkmadan, yorulmadan güzelleştirmeye çalışacağız. İnşallah tuvaletlerimizi yenileyeceğiz. İlk olarak çay kenarında ki tuvaleti yıkıp ilçemize yakışır bir şekilde yenileyeceğim.

Değerli vatandaşlarım, kirletmemek; insanlık, kulluk, vatandaşlık vazifesidir. Siz vatandaş olarak gerekeni yaparsanız, ilçemizin temizliğine daha duyarlı olursanız kirletmez iseniz temizliğe harcadığımız zaman, emek ve maddi gücü ilçemizi güzelleştirmek için harcarız., Birlikte daha güzel bir Bozkır yaparız. Bozkır iyinin en iyisini hak ediyor…

Hüseyin DUMRU.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.