Recent Comments

Bozkır Kaymakamlığı ve Ziraat Odası Hüyük Çilek Çalıştayına Katıldı


Konya’nın Hüyük ilçesinde düzenlenen “Organik Hüyük Çileği Üretiminin Geliştirilmesinde İhracat Kanalları ve Lojistik Çalıştayı” başladı.

Hüyük ilçesinde düzenlenen çalıştaya İlçemiz Kaymakamı Mustafa Demir ve Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ekrem Yıldız'ın yanı sıra Bozkır Ziraat Odası Personelleri de katıldı. 

Hüyük Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca devam edecek olan çalıştayda bölgede son yıllarda hamle yapan ve marka haline gelen Hüyük ilçesinin organik çileği masaya yatırıldı. 

Çalıştaya katılan Bozkır ekibi çalıştayın ilk günündeki programa katıldı. 

Çalıştaya KOP İdaresi Başkanı Prof.Dr.Mehmet Babaoğlu, Konya İl Özel İdaresi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı Raşit Turan, Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, Selçuk ve Çukurova Üniversitelerinden konusunun uzmanı olan akademisyenlerin de katıldığı çalıştay Cuma günü yani bugün son buluyor.

Toplantıda bölgede bu tür çalıştayların artırılarak devam edilmesi gerekliliği üzerinde duruldu ve ileri ki günlerde Konya'nın çeşitli ilçelerinde bölgesel kalkınmanın sağlanabilmesi için benzer çalışmaların yapılması kararına varıldı. Hüyük'te ki Çilek Çalıştayından sonra ilk çalışmanın Bozkır'da yapılmasına karar verildi. 

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup Çetin




Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.