Recent Comments

Bozkır'da İkinci el oto’da işler durgun


Son aylarda dövizdeki artışı ikinci el araba piyasasını da olumsuz etkiledi. Konya ilçeleri arasında Transit Minibüste ikinci elin başkenti olan Bozkır’da da işlerin iyiden iyiye durduğu görülüyor.

Bozkır’da ikinci el oto pazarında 2014 yılının ilk haftasında satışlarda durgunluk yaşanıyor. Son zamanlardaki dövizdeki artış ikinci el araba piyasasını da olumsuz etkiledi. Konya ilçelerinin arasında transit minibüslerin en iyi pazarı ve başkenti olan Bozkır’da ikinci el otolarda 2014 yılının ilk haftasında satışlarda durgunluk yaşanıyor.

Yeni yıldaki hedefleri tutturmak için peş peşe devreye kampanyalar sokulurken, piyasadaki durgunluğu aşmak üzere vadeli satış seçenekleri de uygulanıyor. İkinci el araba pazarı olan galericiler sitesinde dolaşan, bakan çok ama alan yok.

Bozkır Galericiler sitesinde; İkinci el oto piyasasında ve minibüs satışlarında son yılların büyük durgunluğu yaşanıyor. Bunu aşmak ve satışları artırmak için çeşitli çarelerin arandığı belirtiliyor. 2014 yılının ilk haftasında otomobilini satanların çok olduğunu ancak alanların olmadığını kaydeden galericiler, ufak araçlarda son LPG’ye gelen zamlardan dolayı vatandaşlar yürümeyi tercih ederken, motorine gelen aşırı zamlarla da ticari araçlarda da oldukça durgunluğa girildiği görülüyor. Vatandaşlarımızın motor gücü az olan araçları aradıkları da görülüyor.

Bozkır galericiler sitesinde, ikinci el pazar esnafı: “İkinci el piyasasında yılbaşından beri bayağı bir durgunluk var. İnsanlar gerek doların yükselmesi gerek spekülasyonlardan dolayı cebinde para yok kimsenin. Ticaret dönüyor ama kimsede para yok. İnsanlar vadeli araba alamaya çalışıyorlar" diye konuştular.

İlçemiz galericiler sitesinde, ikinci el pazar esnafı otomobil alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da vatandaşa uyarılarda bulunup şunları söylediler: "İkinci el araba alırken, aracı satın alırken götüreceğiniz ekspertizin güvenilir olması lazım. Pert kayıtlı araçlar satılıyor. Türkiye’de bunu yapan insanlar da var. Bunlara denk gelip mağdur olmamak için ekspertizin sağlam olması gerekir” dediler.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.