Recent Comments

Bozkır'da Okul Sütü Projesi Başladı


Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Öncü ile Milli Eğitim Müdürü Ali Doğan, Bozkır Müftüsü Veli Gömçe ve Bozkır Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Bülent Büyükyavuz Bozkır Vali Kemal Katıtaş İlkokulu'nda Okul Sütü Dağıtımı Programına katıldı.

Okul Sütü Projesi kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık 34 bin 600 okulda, 6,5 milyon öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtılacağını bildirdi.


Kaymakam Demir ve etkinliğe katılan kurum amir ve müdürleri , Vali Kemal Katıtaş İlkokulu'nda, 2013-2014 eğitim öğretim yılı okul sütü dağıtım programına katıldı. Törende konuşan Mustafa Demir öğrencilere sütün faydalarını ve süt içerek vücudumuzun hastalıklara daha dirençli olacağını anlattı.

Sütün, sağlık açısından önemine işaret eden Demir, çocukların süt tüketim alışkanlığı edinmeleri amacıyla ülke genelinde böyle bir kampanya başlatıldığını söyledi. Okul Sütü Programının bugün 3. yılına girdiğini kaydeden Demir, 200 mililitrelik kutulardaki sütün bir çocuğun günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 52'sini, protein ihtiyacının yaklaşık üçte birini, B12 Vitamin ihtiyacının yüzde 95'ini, B2 vitamini ihtiyacının yüzde 44'ünü, A vitamini ihtiyacının yüzde 9'unu, fosfor ihtiyacının yüzde 50-55'ini ve potasyum ihtiyacının yüzde 25-30'unu karşıladığını anlattı.

Konuşmaların ardından Demir ve Heyet, sınıfları dolaşarak ilköğretim öğrencilerine süt ikram ettiler. Okul sütü dağıtımı sırasında öğrencilere örnek olması için çocuklara dağıttıkları sütten de içtiler.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup Çetin


Haberin Tüm Fotoğrafları için Tıklayınız!!!


Haberin Videosu; (Video Yarım Saat içinde Yayınlanacaktır)


Haberin Görüntülerinin Slayt Gösterisi;


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.