Recent Comments

KİRLETMEYELİM, İNLETMEYELİM. İNCİTMEYELİM.


Bozkırda siyaset ile uğraşan değerli büyüklerimiz ve kardeşlerimiz. 30 Mart yerel seçimli için başlayan propaganda sürecinden sizlerden üç ricam olacak.

KİRLETMEYELİM.

Seçim sürecinde adaylarımızın kendisini ve ekibini tanıtması, hedeflerini halk ile paylaşması yapılacak olan seçimin kalitesini yükseltici unsurların başındadır elbet. Fakat geçmişte ki kötü örneklerini hatırlarsak afiş,broşür,bayrak gibi çeşitli matbu propaganda araçlarının doğamızı kirlettiğini de hatırlarız. Bu nedenle ne olur çevremizi kirletmeyelim. Çalışmalarımızı artık çağın gündeminin belirlendiği İnternet ve ilçemizde faaliyet gösteren basın yayın kuruluşları vasıtası ile yapalım.

İNLETMEYELİM.

Adaylarımızın sesli propaganda araçları ile yapacakları çalışmalarında evlerde ve iş yerlerinde bulunan insanları rahatsız etmeyecek bir ses seviyesinde ve aralıkta yapalım. Özellikle Cuma pazarında yüksek sesle yapılan çalışmalar halkımızı rahatsız etmekte.Çok bağıran çok oy alırken az bağıran az oy alır safsatasını zihnimizden çıkaralım. Evde yatan hastası var, gece uyumayan bebeği var, baş ağrısı çekeni var.Kimseyi gürültüye maruz bırakmayalım.

İNCİTMEYELİM.
Seçim sürecinde taraflar kendilerini desteklemesi için halka hallerini ve hedeflerini anlatarak oy talebinde bulunabilir. Ama bunu yapacaksa sandığa seçmen olarak giren kişilerin yapması gerekir. Hiç kimse bir başka kimse için hatır koyup seçmenden oy istemesin. Çok şükür ülkemizde halen beden ve vicdan özgürlüğünden bahsede bilmekteyiz. Karşınızda ki insanında eğriyi doğruyu, eksiği, fazlayı, gerekliyi gereksizi en az sizin kadar ayırt edebildiğini unutmayalım. Kendimizle siyasi olarak zıt görüşte olan kimseye karşı kalp kırıcı, incitici, aşağılayıcı sözler hele ki cehaletin emaresi küfür sarf etmeyelim. Gerek mevcut yönetimin gerekse yönetime talip olan kişilerin her şeyden önce Bozkırlı olduğunu, kardeşimiz olduğunu unutmayalım. Hiç kimseye emri vaki yapmayalım. Seçim yarışını taraflaştırmayalım. Özellikle köylerimizde, geçmişte bir çok kötü örneği olan tartışmanın kavgaya dönüşmesine asla müsaade etmeyelim. İki yarlığa sebep olmayalım. Seçim süreci tamamlanınca sandıktan çıkan halkın kararına saygıda kusur etmeyelim. Ve ne olursa olsun seçimi bir ayrışma olarak görmeyelim.


Hüseyin DUMRU
12-02-2014
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.